Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Bad efter idræt

Hej,

Jeg skal i 7. efter sommerferien og det betyder

at vores klasse er blevet blandet med parallel klassen.

Jeg er meget usikker over min krop,

fordi jeg er en smule overvægtig og er blevet mobbet engang.

Jeg har for nylig tabt mig lidt og blevet en smule mere selvsikker,

men det er ikke meget.

Og jeg er bare så bange for at skulle gå i bad/omklædning til idræt

med en masse nye piger der kan glo og dømme og jeg ved ik hvad.

Jeg ved ikke hvad jeg skal gøre

Vh pige på 13

Pige, 13 år
Svar fra andre

Børn

Jeg synes du skal snakke med en lærer eller dine forældre, så du kan få lavet en aftale om at du kan springe badet over eller gå tidligere i bad. Du kan også snakke med dine venner om det. Jeg tror ikke at nogen af pigerne kommer til at dømme dig. Mange af dem har eller er usikker på deres krop på en eller anden måde. Hvis de dømmer dig, siger det mere om dem end dig. Det er lige meget hvad de tænker, du er smuk lige som du er.

  • ANONYM, Pige, 15 år

Jeg synes helt klart at du skal snakke med en om det. Om det så er dine forældre en veninde eller din bror/søster. Min søster nogengange også ret træt over at have den krop hun har og det har jeg hjulpet hende meget med.

Nogengange trænger man bare til at høre noget positivt. Om det så er at man er god nok eller er smuk er bare rart at høre fra andre også. 🙂

  • Kasper, Dreng, 16 år

Jeg ved ikke om det her vil hjælpe men det hjalp mig. Jeg var også engang meget usikker på min krop og var meget bange for at der var nogle som skulle dømme mig. Men så tænkte jeg: jeg dømmer jo ikke dem, hvis jeg ikke skænker en eneste tanke om hvordan de ser ud, så kigger de nok heller ikke på mig. De er ligeså lige glade med din krop som du er på deres. Tro mig❤️ Desuden hvis der er nogle der driller så er det ikke så meget om hvordan man ser ud, det er mere bare om at få et grin med sine venner (selvom det er sygt taveligt) De fleste der mobber er faktisk selv usikre, de prøver at få opmærksomheden væk fra dem og videre på en anden. Håber det hjalp!

  • Anonym, Pige, 14 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få flere råd og hjælp til Kroppen

I løbet af puberteten begynder din krop at ændre sig meget. Du begynder blandt andet at vokse mere, svede mere og få hår nye steder på kroppen. Hvis du er en dreng, begynder du også at producere sæd, og din stemme går i overgang. Hvis du er en pige, begynder dine bryster at vokse, og du får din menstruation. Vi har samlet en række spørgsmål og svar på alt det, man ikke tør spørge om ved både pigekroppen og drengekroppen.

På siden kan du også teste din viden om kønsorganerne, lære noget nyt i vores videoer, læse andre børns breve kroppen eller få gode råd til, hvordan du får et godt forhold til din krop.

Kender du privatsnak.dk?

privatsnak.dk kan du se film og læse om:

  • Hvad sker der, når man kommer i puberteten?
  • Hvad gør man, hvis man får bumser?
  • Hvordan kan man mærke, om man er forelsket?
  • Hvornår har man sex første gang?
  • Hvordan sætter man et kondom på?

… og mange andre spørgsmål.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat