Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Bad efter idræt

Hej, jeg er en pige på 14.

Jeg har det egentlig okay med idræt, men så snart vi kommer til badet for jeg virkelig angst. Følelsen af at alle de her perfekte piger står at ser på en, er så ubehagelig. Jeg har det rigtigt dårligt med min krop, og kan ikke lide at vise den nøgen frem til NOGEN.

Jeg har så mange gange prøvet at snige mig uden om, og kommet med dårlige undskyldninger. Men vi skal i bad.

Jeg Har prøvet at snakke med min idrætslærer omkring det, men jeg får bare vide at jeg bliver nødt til at gøre det alligevel, ligesom de andre.

Jeg har brug for råd, så det kan blive nemmere for mig at gå ibad efter idræt;)

Pige, 14 år
Svar fra andre

Børn

Kære pige på 14 år,
Jeg er ikke 14 endu men jeg ved hvad du mener. Jeg er begyndt at blive meget nervøs om hvodan jeg ser ud i forhold til andrer piger. Jeg prøver at vende det om som at sige at alle er forskellige. Alle er ikke ens men det er svært at se. Jeg håber du har fået hjælp eller har det bedrer omkring det
VH pigen der er enig

  • Anonym, Pige, 11 år

Kan så godt sætte mig ind i det. Det vigtige er, at du arbejder med at kunne elske din krop, for andres eventuelle meninger om dig bør ikke betyde noget – det skal komme indefra, ikke udefra. Det handler om, hvad du synes om din krop, ikke hvad andre gør. I teenageårene er det meget normalt at have ting, man er usikker omkring, du er slet ikke alene. Men man begynder efterhånden at kunne arbejde sig frem til at elske sig selv, som man er.

Vil også lige tilføje: Der er ingen, der er perfekte eller fejlfri, som de sociale medier ofte kan udstråle. Man skal huske, at de sociale medier påvirker unge rigtig meget, fordi vi unge bruger dem så meget. Så kan vi måske komme til at tro, at folk 24/7 ser fantastiske ud, men nej. Der er altså også dagene, hvor ens hår stritter ud til alle sider, hvor man har kæmpe rande under øjnene eller noget tredje. Perfektionskulturen er ikke god, og jeg synes, det er fedt at se folks forskellige kroppe, når jeg fx er i svømmehallen. Ellers ville det bare være vildt kedeligt, hvis de alle så ens ud. Så ret ryggen og vær stolt af den, du er. Det er lettere sagt end gjort, og du må huske, at mange andre teenagere (sikkert også nogen fra din klasse) kan have de samme tanker om sig selv❤️

  • Cam123, Pige, 16 år

Jeg hader også vildt meget bad efter idræt for mine kønslæber hænger forneden og jeg synes alle stirrer helt vildt på dem og jeg synes alle andres revne er meget pænere end min og slutter helt pænt og tæt omkring hullet. Det går mig virkelig på og det er de timer jeg frygter mest. ikke selve idrætten for det er jeg ret god til men badning bagefeter for vi SKAL bade siger læren.

  • Butterfly, Pige, 14 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få flere råd og hjælp til Kroppen

I løbet af puberteten begynder din krop at ændre sig meget. Du begynder blandt andet at vokse mere, svede mere og få hår nye steder på kroppen. Hvis du er en dreng, begynder du også at producere sæd, og din stemme går i overgang. Hvis du er en pige, begynder dine bryster at vokse, og du får din menstruation. Vi har samlet en række spørgsmål og svar på alt det, man ikke tør spørge om ved både pigekroppen og drengekroppen.

På siden kan du også teste din viden om kønsorganerne, lære noget nyt i vores videoer eller læse andre børns breve kroppen.

Du kan også deltage i afstemninger, prøve øvelser om selvværd og få gode råd til, hvordan du får et godt forhold til din krop.

Kender du privatsnak.dk?

privatsnak.dk kan du se film og læse om:

  • Hvad sker der, når man kommer i puberteten?
  • Hvad gør man, hvis man får bumser?
  • Hvordan kan man mærke, om man er forelsket?
  • Hvornår har man sex første gang?
  • Hvordan sætter man et kondom på?

… og mange andre spørgsmål.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat