Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Anderledes øre

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Hej ven<3

Det er helt okay ikke at syntes man er “perfekt” eller ikke god nok i din alder. Alle har det sådan kan jeg fortælle dig! Man hører altid så mange der siger man skal elske sig selv og sit udseende, men hold kæft hvor er det svært! Mine øre er ligesom dine. De stritter lidt mere end andres og er lidt større. Det kan være svært til tider at have sit hår oppe in en hestehale fordi ens øre er mere synlige. Det er stort set det eneste man tænker på ikke? Hvad nu hvis de griner af mig eller hvis de syntes mine øre er helt vildt grimme! Ja hvad nu hvis. Kan det ikke være fuldstændigt ligegyldigt om de griner ad mig. Det siger mere end dem end det gør om en selv. Husk på det! Jeg havde det præcis som dig da jeg var mindre. Nu er jeg blvet ældre og har i indset at det er med til at gøre mig til den jeg er. Det er med til at give mig mit unikke ansigt ligesom ved dig!

Du skriver at din veninde og din far kan finde på at drille dig med det. Det kan være de tror du syntes det er sjovt og de ikke mener det ondt. Men det syntes du ikke og derfor skal du sige det til dem. Det kan være du vil skrive det til dem eller sige det face to face. Op til dig. Det kan være svært at få sagt fra men der er i mange tilfælde det bedste du kan gøre!

I sidste ændre er det bare øre. De skal være der ellers kan man ikke høre. Forestil dig du var en døv, og fik tilbuddet om at få et par øre der virkede. Du ville slet ikke tænke på udseendet, bare være lykkelig over at kunne høre.

Jeg håber du kan bruge mit råd til noget!❤️

  • Hende med de store øre!, Pige, 16 år

Hej sødeste pige,

Jeg synes, du på Youtube skal søge på en video, der hedder: “Sallies historier: Grethe Grimrian”. Det lyder lidt mærkeligt, men jeg tror, at den vil kunne muntre dig op.

  • X, Pige, 16 år

Og det er lige præcis de ting som er unikke ved dig <3
Du virker som en rigtig rigtig sød pige! Og hende veninden der… jeg forstår godt det gør dig rigtig rigtig ked af det… prøv og fortæl hende det selvom det godt kan være rigtig hårdt. Hvad med sådan her :
Det gør mig rigtig ked af det når du….
Jeg synes det er svært når du …
Jeg kan ikke så godt lide at…

Jeg ved du kan! Du er verdens sejeste pige!

  • S., 15 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få flere råd og hjælp til Kroppen

I løbet af puberteten begynder din krop at ændre sig meget. Du begynder blandt andet at vokse mere, svede mere og få hår nye steder på kroppen. Hvis du er en dreng, begynder du også at producere sæd, og din stemme går i overgang. Hvis du er en pige, begynder dine bryster at vokse, og du får din menstruation. Vi har samlet en række spørgsmål og svar på alt det, man ikke tør spørge om ved både pigekroppen og drengekroppen.

På siden kan du også teste din viden om kønsorganerne, lære noget nyt i vores videoer eller læse andre børns breve kroppen.

Du kan også deltage i afstemninger, prøve øvelser om selvværd og få gode råd til, hvordan du får et godt forhold til din krop.

Kender du privatsnak.dk?

privatsnak.dk kan du se film og læse om:

  • Hvad sker der, når man kommer i puberteten?
  • Hvad gør man, hvis man får bumser?
  • Hvordan kan man mærke, om man er forelsket?
  • Hvornår har man sex første gang?
  • Hvordan sætter man et kondom på?

… og mange andre spørgsmål.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat