Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

alt for store bryster

hej jeg er en pige 12 år,

jeg føler jeg har alt for store bryster

jeg er slank så det er ikke fedt men ja,

jeg har de største bryster i min klasse

og næsten alle de andre pige er flade

hvordan gør man dem minrde?

HJÆLP

Pige, 12 år
Svar fra andre

Børn

Hej.
Når man kommer i puberteten, får man bryster. Kan godt forstå det er frustrerende at være den første, lige så vel som at være den sidste. Men de kan ikke gøre noget, for at gøre dem mindre. Dine klassekammerater begynder også snart at få bryster, og måske de i virkeligheden er kede af at de ikke har fået bryster endnu. Husk at ingen kroppe er ens, men at alle kroppe er gode nok som de er.

  • A, Pige, 18 år

Tænk på alle de indlæg fra piger som er ulykkelige over at de ikke har fået former endnu. Der kommer en dag hvor du bliver lykkelig for dem men jeg ved godt det kan være svært at se lige nu. Men drenge er jo vilde med store bryster og det bliver du jo glad for engang. Og så begynder de andre pigers bryster jo også snart at vokse og så føler du dig ikke så anderledes. synes bare du skal glæde dig over den opmærksomhed du får nu. Og nej, du kan ikke gøre dem mindre.

  • 16 år, Pige, 16 år

Hej jeg ved ikke så meget om sådan noget jeg syndes ikke du skal gøre dem mindre for de andre men hvis du har det dårlig i din krop kan du bruge en sports bh men så skal du bare huske at tage den af fx lige når du kommer hjem
Jeg bruger en fra h&m da jeg er non-binary

  • A, 14 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få flere råd og hjælp til Kroppen

I løbet af puberteten begynder din krop at ændre sig meget. Du begynder blandt andet at vokse mere, svede mere og få hår nye steder på kroppen. Hvis du er en dreng, begynder du også at producere sæd, og din stemme går i overgang. Hvis du er en pige, begynder dine bryster at vokse, og du får din menstruation. Vi har samlet en række spørgsmål og svar på alt det, man ikke tør spørge om ved både pigekroppen og drengekroppen.

På siden kan du også teste din viden om kønsorganerne, lære noget nyt i vores videoer eller læse andre børns breve kroppen.

Du kan også deltage i afstemninger, prøve øvelser om selvværd og få gode råd til, hvordan du får et godt forhold til din krop.

Kender du privatsnak.dk?

privatsnak.dk kan du se film og læse om:

  • Hvad sker der, når man kommer i puberteten?
  • Hvad gør man, hvis man får bumser?
  • Hvordan kan man mærke, om man er forelsket?
  • Hvornår har man sex første gang?
  • Hvordan sætter man et kondom på?

… og mange andre spørgsmål.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat