Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Alenetid på efterskole?

Jeg skal starte på efterskole efter sommerferien

og glæder mig jo vildt.

Men jeg tænker også om jeg kan vænne mig til ikke at ha alenetid,

altså I ved, til hmm… private forhold…

Kan man fx ha en vibrator med på efterskole?

Kan godt være det er et sygt dumt spørgsmål,

men jeg bekymrer mig lidt

om man har mulighed for at være alene

og ordne det man nu skal?

Pige, 15 år
Svar fra andre

Børn

hej pige på 15 år
jeg forstår 100% din bekymring over om man kan have alene tid private forhold osv. jeg tror det er meget individuelt fra efterskole til efterskole hvordan det er med alene tid på min efterskole kan man godt få noget alene tid hvis ikke man kan på værelset så har de fleste efterskoler et stort område hvor så måske er er en bål hytte et klasselokale eller et andet sted du kan være alene og ordne det du skal det kan være meget overvældende til at starte med at finde alene steder og ikke altid kan være det på sit værelse især hvis man er vandt til det men det skal nok gå det tog ikke mig mere en to uger og en weekend så havde jeg fundet dem (godt råd bliv i første weekend så kan du finde stederne i ro for de fleste tager hjem første weekend hvis der er en mulighed) håber du får et godt år nyd det det er så hurtigt overstået

  • H, Pige, 17 år

Heldigvis får man normalt et supertæt forhold til de andre piger og især jo til ens roomie (jeg havde også en enkelt roomie). Det varede ikke længe før vi kunne snakke privat og også fx om behov for alenetid når man lige havde brug for en tilfredsstillese. Vi blev faktisk så tætte til sidst at vi sagtens kunne ordne hvad man nu skulle selv om den anden var i værelset. Ja måske endda samtidigt, det var bare superhyggeligt. Om man kan have en vibrator med, ved jeg ikke – kommer måske an på hvor meget den larmer? Jeg klarede mig med fingrene. God fornøjelse med dit efterskoleår – det bliver fedt, kan jeg love dig!

  • M, Pige, 17 år

Hej med dig! Jeg tænker, at det ikke er et problem at tage en vibrator med på en efterskole. Når man når en efterskolealder, så er man begyndt på at finde ud af, hvad man kan lide og hvad der føles godt. Desuden, er det en naturlig ting, som rigtig mange gør og har forståelse for. Jeg er også sikker på, at dine roomies eventuelt selv gør det, og måske har samme problem. Det er jo så lidt hyggeligt at snakke om, hvis begge eller flere parter fra værelset har den tanke.

Håber, at du kan bruge mit svar <3

  • Anonym, Pige, 18 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få flere råd og hjælp til Kroppen

I løbet af puberteten begynder din krop at ændre sig meget. Du begynder blandt andet at vokse mere, svede mere og få hår nye steder på kroppen. Hvis du er en dreng, begynder du også at producere sæd, og din stemme går i overgang. Hvis du er en pige, begynder dine bryster at vokse, og du får din menstruation. Vi har samlet en række spørgsmål og svar på alt det, man ikke tør spørge om ved både pigekroppen og drengekroppen.

På siden kan du også teste din viden om kønsorganerne, lære noget nyt i vores videoer eller læse andre børns breve kroppen.

Du kan også deltage i afstemninger, prøve øvelser om selvværd og få gode råd til, hvordan du får et godt forhold til din krop.

Kender du privatsnak.dk?

privatsnak.dk kan du se film og læse om:

  • Hvad sker der, når man kommer i puberteten?
  • Hvad gør man, hvis man får bumser?
  • Hvordan kan man mærke, om man er forelsket?
  • Hvornår har man sex første gang?
  • Hvordan sætter man et kondom på?

… og mange andre spørgsmål.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat