Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Alder på onani

Hejsa

jeg er en pige, på 13 år.

Jeg overvejer om jeg skal prøve at onanere.

Men ved ik helt.

Hvor gamle var i da i begyndte.

Vil ikke være for tidlig ude nemlig….

Pige, 13 år
Svar fra andre

Børn

Jeg har onaneret siden jeg var 11 og det er en god måde at lære sin krop af kende, før man går videre til at være sammen med en anden person. Der er ingen rigtig alder til at starte og husk at sexualitet er noget unikt for alle.

Mit råd er at huske at der er intet mål, altså du skal ikke kun gøre det for at få en orgasme, nyd rejsen. Og lad være med at gå direkte til klitten, rør din krop, børster eller din vulva først. Husk at bruge et eller andet der gøre så din fisse kan glide bedre eventuelt spyt eller glidecreme

  • S, Pige, 14 år

Der er ikke nogle “rigtig” alder i forhold til onani, men de fleste starter fra 8-15 års alderen! Jeg startede da jeg var 10 år, og har det godt med det. Du skal ikke være bange for at komme for tidligt ud, du SKAL gøre det, når du selv føler for det, ikke før. Hvis du slet ikke vil er det helt normalt. Det er din krop, du bestemmer!

  • Onanidrengen, Dreng, 14 år

Der er ikke nogen forkert alder på at onanere. Jeg har forsøgt mig lidt med det, og er 11. Men du skal bare huske på at hvis ikke du synes at det er rart, så kan du altid stoppe med det eller lade være. Har fx ikke selv gjort det i over en måned. For jeg gør det kun når/hvis jeg lige har lyst til det.

Men det er en meget sund måde at lære sin krop at kende på. Held og lykke
Hej

  • Forstår dine tanker, Pige, 11 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Har du spørgsmål til sex eller den første gang?

Den første gang kan for nogen være en stor ting. Og mange har allerede en forestilling om, hvordan det bliver. Derfor kan nogle opleve at blive nervøse, fordi de gerne vil have en god oplevelse. Men det betyder også, at det kan blive svært at slappe helt af. Nervøsiteten kan fx gøre det svære for drenge at få en stiv pik, og for pigerne at blive våde. Det bedste råd er derfor at tage det helt stille og roligt, og tale sammen om det. 

Det er helt almindeligt at blive nervøs eller usikker omkring sin første gang. Måske du er usikker på, om du kan finde ud af det? Om du vil kunne lide det? Hvornår du er klar? Eller om du ser ”rigtig” ud? 

Der findes ikke nogen rigtig eller forkert måde at se ud på. Kroppe og kønsdele ser forskellige ud. Læs mere her, og få flere gode råd til sex og den første gang! 

Quiz om sex, seksualitet og krop

Kender du til myterne?

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat