Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Åben om menstruation.

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Som nævnt i de andre svar, er de fleste mennesker omkring en temmelig ligeglade med din menstruation. Alle piger oplever det og det ved alle omkring dig. At du har brug for bind er det samme som at sørge for, der er toiletpapir ude på badeværelset – Din mor har selv været der og din far har sikkert hjulpet til med at sørge for, hun ikke har løbet tør.

Jeg håber du får fundet en god løsning!

  • Anonym, 23 år

Hej,

Jeg har selv haft svært ved at snakke åbent om menstruation. Det var så slemt jeg måtte få hjælp udefra. Du kunne måske prøve at fortælle din mor, at du har lidt svært ved det? Hun har jo også været din alder, og det er helt naturligt. Jeg er sikker på, din mor rigtig gerne vil hjælpe dig. Du kan eventuelt også skrive det til hende, hvis du har svært ved at sige det Face 2 Face.

  • Anonym, Pige, 18 år

Hej søde dig. Selfølgelig vil jeg hjælpe dig. Jeg har heller ikke det der forhold til min mor. Jeg ved ikke hvorfor men.. det har jeg bare ikke. Og jeg forstår godt det er svært og snakke om for dig selvom det er en utroligt naturlig ting for os piger og kvinder at have. Jeg kan huske at første gang jeg fik det blev jeg mega overrasket …. Jeg fik det også tideligt og der havde jeg det vel fint …. med og skulle snakke med min mor om det. Jeg kan mærke at jeg ikke har det på samme måde…. Jeg føler det er blevet til en ting os piger skal skamme os over eller jeg er begyndt og synes det er akavet og grænseoverskidene. Jeg synes du skal prøve…igen…. Det ved jeg at du kan. Du kan sige: mor… jeg skal lige snakke med dig skal vi sætte os ind på mit værelse og så kan du sige : mor … det er lidt svært for mig at snakke om og det gør mig også lidt ked af det… jeg ved ikke hvorfor men mor jeg har brug for flere bind , kan vi tage hen og hente nogle? Jeg tror godt du kan, det ved jeg!
Heller Lykke – ellers skriv igen!

  • Pige, Pige, 14 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

få flere råd til menstruation

Menstruation er noget af det mest naturlige for piger at have. Det er et tegn på, at kroppen fungerer, som den skal. Alligevel kan det være lidt svært eller pinligt at snakke om. Det vil vi gerne hjælpe dig med!

På vores side om menstruation kan du blive klogere på, hvad menstruation er og få gode råd til, hvordan du taler om den og en guide til bind, tampon og menstruationskop.

Kender du privatsnak.dk?

privatsnak.dk kan du se film og læse om:

  • Hvad sker der, når man kommer i puberteten?
  • Hvad gør man, hvis man får bumser?
  • Hvordan kan man mærke, om man er forelsket?
  • Hvornår har man sex første gang?
  • Hvordan sætter man et kondom på?

… og mange andre spørgsmål.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat