Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Hår problemer

Hej jeg er en pige på 11

og fik hår under Armene rigtig tidligt

og jeg er meget utryk ved dem

jeg har spurgt om jeg måtte barbere dem af

men det Må jeg ikke

og er virkelig Utryk ved hvis folk ser dem

Pige, 11 år
Svar fra andre

Børn

Det er virkelig svært når man har det dårligt i din naturlige krop. Især når man er så ung som dig. Det er vigtigt at vide at man ikke kan have det dårligt med sin krop for evigt. Det er vigtigt at man konfrontere sine usikkerheder så hurtigt som muligt.

Jeg tror det vil være rigtig godt for alle at vænne sig til at have hår på kroppen. Når man har det godt i sin krop kan man derefter begynde at barbere sig. Man skal ikke ændre på sin krop fordi man er usikker. Man skal gøre det fordi man kan lide sin krop og gerne vil prøve nogle forskellige ting.

Synes du skal lytte til dine forældre. Det er ikke sundt for en 11 årig som stadig er et BARN at føle sig så utryg at man vil ændre på sin naturlige krop. I stedet bør du snakke med nogen om det og få venner der også har det godt med deres naturlige kroppe.

Husk igen: man skal ikke ændre på sin unge krop fordi man er usikker. Man kan ændre på sin krop når man er ældre og tilpas i sin krop som den er.

Ps: skrabere er også pisse ubehagelige og man kan nemt skære sig hvis man ikke gør det tit så pas lidt på <3

  • Anonym, Pige, 15 år

Hej. jeg er på samme alder som dig om har det ligesom dig. Jeg syntes også heller ik det er rart eller noget men vi skal huske på at det er ikke noget dårligt det er bare det at man begynder og blive teenager

  • josefine, Pige, 12 år

Hej, pige på 11 år.

Jeg er en dreng, og jeg havde det på samme måde da jeg begyndte at få hår under armene. Det kan føles helt vildt belastende, for hvad nu hvis folk begynder at tænke alt muligt om mig?

Oftest er der ikke nogen der tænker noget dårligt eller godt om dig bare fordi du er begyndt at blive ældre, og din krop ændrer sig — for det er alt hvad det er. Du har jo ikke valgt det! 🙂 Men ind imellem er der nogle klaphatte som er usikre på sig selv, og de kan godt komme til at drille én lidt for noget man ikke selv har valgt. Det er ikke okay, og hvis du er ude for sådan noget, så er det bedste for dig at gøre at ignorere dem. Så går de snart videre igen. 🙂

Der er intet at skamme sig over.
Jeg synes faktisk det er attraktivt når jeg ser en pige med hår under armene, tro det eller ej! Du skal ikke ændre på din krop for nogen, husk det. Det er din krop, fuck folk der dømmer!

Håber mit svar hjalp lidt.
Hilsen D.M..

  • DM, Dreng, 17 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få flere råd og hjælp til Kroppen

I løbet af puberteten begynder din krop at ændre sig meget. Du begynder blandt andet at vokse mere, svede mere og få hår nye steder på kroppen. Hvis du er en dreng, begynder du også at producere sæd, og din stemme går i overgang. Hvis du er en pige, begynder dine bryster at vokse, og du får din menstruation. Vi har samlet en række spørgsmål og svar på alt det, man ikke tør spørge om ved både pigekroppen og drengekroppen.

På siden kan du også teste din viden om kønsorganerne, lære noget nyt i vores videoer eller læse andre børns breve kroppen.

Du kan også deltage i afstemninger, prøve øvelser om selvværd og få gode råd til, hvordan du får et godt forhold til din krop.

Kender du privatsnak.dk?

privatsnak.dk kan du se film og læse om:

  • Hvad sker der, når man kommer i puberteten?
  • Hvad gør man, hvis man får bumser?
  • Hvordan kan man mærke, om man er forelsket?
  • Hvornår har man sex første gang?
  • Hvordan sætter man et kondom på?

… og mange andre spørgsmål.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat