Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Jeg har brug for hjælp

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Hej søde
Det er helt normalt at være lidt usikker når man skal til at bruge top eller bh for første gang. Hvis du har brug for/har lyst til at få lidt ekstra “støtte” så kan jeg kun anbefale at gå online og kigge på alle de forskellige slags man kan få, der vil forhåbentlig være noget der ser behageligt ud for dig. Hvis du er bekymret omkring de gennemsigtige t-shirts, så er det også en mulighed at tage en undertrøje indenunder, eller de ‘klistermærker’ der er lavet til bare at dække midten af brystet 🙂
Din mor lyder mega sød, så ikke vær bange for at bringe hende med i processen. Hun kan nok også hjælpe bedre og kan måske fortælle om hvordan hendes oplevelse var. Husk at det her skal være noget der føles rigtigt og behageligt for dig og kun dig, der er ikke nogen andre der burde have noget at sige om dit valg af tøj og specielt ikke undertøj.

Held og lykke, det hele skal nok gå helt fint 🙂

  • Anonym, Pige, 17 år

Hej Pige på 12, sikke et dilemma du er i.

Du skriver at du gerne vil have toppe på, fordi det er hvad alle dine veninder gør, men af en eller anden grund så føler du dig alligevel utilpas med valget af denne type tøj. Det kender jeg selv godt, og der er ingen grund til at føle dig presset. Små skridt af gangen. Måske du snart finder en top du godt kan lide at have på?

Én ting jeg kan forsikre dig om, er at der er INGEN der vil grine af dig eller synes du er grim, bare fordi du ikke har top på. T-shirts er også sindssyg fede, og især til sommer!

  • Ham selv, Dreng, 17 år

Hej
Det er helt normalt at man synes det er underligt i starten sådan havde jeg det også. Er 13 og har gået med top siden jeg var 10-12. Synes også selv det var ubehageligt i starten. Jeg kan anbefale at du starter med at gå med den en gang om ugen og så begynde at bruge den mere og mere. Du kan også finde nogle lidt løse toppe så den ikke sidder for tæt og er ubehageligt for dig.

Håber det kan hjælpe.

  • Anonym, Pige, 13 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få flere råd og hjælp til Kroppen

I løbet af puberteten begynder din krop at ændre sig meget. Du begynder blandt andet at vokse mere, svede mere og få hår nye steder på kroppen. Hvis du er en dreng, begynder du også at producere sæd, og din stemme går i overgang. Hvis du er en pige, begynder dine bryster at vokse, og du får din menstruation. Vi har samlet en række spørgsmål og svar på alt det, man ikke tør spørge om ved både pigekroppen og drengekroppen.

På siden kan du også teste din viden om kønsorganerne, lære noget nyt i vores videoer, læse andre børns breve kroppen eller få gode råd til, hvordan du får et godt forhold til din krop.

Kender du privatsnak.dk?

privatsnak.dk kan du se film og læse om:

  • Hvad sker der, når man kommer i puberteten?
  • Hvad gør man, hvis man får bumser?
  • Hvordan kan man mærke, om man er forelsket?
  • Hvornår har man sex første gang?
  • Hvordan sætter man et kondom på?

… og mange andre spørgsmål.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat