Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Føler mig ikke god nok..

Jeg har ikke følt mig god nok i noget tid.

Jeg hader min krop

og føler bare ikke mine venner gider mig

fordi jeg ikke har en god nok krop.

Føler mig virkelig meget dum.

Pige, 12 år
Svar fra andre

Børn

Hey smukke. Tro mig det kender jeg alt til men jeg lover dig at dine venner godt vil dig uanset hvordan du ser ud og hvis de ik gør så er de ik gode venner for dig. jeg kender godt det der med at man gerne vil være tynd og perfekt lige som alle andre i en klasse eller som de modeller man ser på sociale medier men sådan er virkeligheden bare ik. Prøv og sig til dig selv foran spejlet “jeg er god nok og min krop er flot som den er” det har hjulpet mig rigtig meget

  • Jeg er her for dig, Pige, 16 år

Hej med dig,
Det er jeg rigtig ked af at høre.
Jeg kan godt forstå, at det kan være rigtig svært at forholde sig til sin krop og sine egne evner, især når man er det sted i livet, som man som pige umiddelbart er i alderen 12, fordi du meget hurtigt ser udviklinger i den egen krop og identitet.
Det bedste, jeg kan råde dig til at gøre rent praktisk er, at du snakker med en voksen, som du stoler på, om de tanker du har om dig selv og din krop. Det kan hjælpe rigtig meget, og den voksne behøver ikke at være en forælder, men kan være en ældre søskende, en lærer, en pædagog, osv.
Jeg ved godt, at det, jeg skal til at skrive, kan virke tomt eller svært at bruge, især når man hører det fra en fremmed ;), men det er også vigtigt at pointere, at den måde, din krop ser ud på, de evner du har, hvor meget dine veninder kan lide dig og den værdi, du har som person, har som udgangspunkt intet at gøre med hinanden, såfremt dine veninder altså er værd at samle på. Din krop, dine venskaber og dine evner ændrer sig hele livet, men du vil altid have den samme værdi som person, og den vil altid være lige med alle andres, uanset hvor i livet du er.
Held og lykke med det!

  • L B-), Pige, 19 år

Hej pige på 12
Prøv at finde nogen ting du er glad for ved dig selv og din krop. Kig dig spejlet og sig højt hvad du godt kan lide og at du elsker dig selv som den du er. Husk at ingen ser perfekte ud.
Kram fra os

  • Os, 20 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få flere råd og hjælp til Kroppen

I løbet af puberteten begynder din krop at ændre sig meget. Du begynder blandt andet at vokse mere, svede mere og få hår nye steder på kroppen. Hvis du er en dreng, begynder du også at producere sæd, og din stemme går i overgang. Hvis du er en pige, begynder dine bryster at vokse, og du får din menstruation. Vi har samlet en række spørgsmål og svar på alt det, man ikke tør spørge om ved både pigekroppen og drengekroppen.

På siden kan du også teste din viden om kønsorganerne, lære noget nyt i vores videoer, læse andre børns breve kroppen eller få gode råd til, hvordan du får et godt forhold til din krop.

Kender du privatsnak.dk?

privatsnak.dk kan du se film og læse om:

  • Hvad sker der, når man kommer i puberteten?
  • Hvad gør man, hvis man får bumser?
  • Hvordan kan man mærke, om man er forelsket?
  • Hvornår har man sex første gang?
  • Hvordan sætter man et kondom på?

… og mange andre spørgsmål.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat