Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Barbere dernede

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Jeg klipper dem bare med en saks. Jeg tror at det er ret svært at barberer dem af, og hvis man klipper dem med en saks burde man ikke kunne se dem når man har fx bikine på.

  • L, Pige, 13 år

Da jeg var 12 år var jeg også rigtig usikker på mine hår. Det var bare på mine ben. Jeg gik i rigtig mange måneder hvor jeg ikke turde at sige til min mor at jeg gerne ville barbere ben. Men en dag gjorde jeg det, og hun var bare sådan “ja ja det gør vi da bare, det er ikke noget problem” Det gik op for mig at jeg ikke behøvede at være bange for at sige det til hende. Det er også gået op for mig senere at jeg slet ikke behøvede at sige det til hende. Det er jo min krop og mig der bestemmer over den. Jeg kunne bare have købt en skraber og barberet mine ben. Men huden dernede kan godt blive meget irriteret, når man barberer den, så jeg ville anbefale at klippe hårene korte med en neglelaks.

  • A, Pige, 15 år

Hej. Som den anden person siger kan man godt klippe hårene af, men man skal passe på med ikke at klippe sig selv i processen. Vis du overhovedet ikke vil have noget hår dernede skal du barbere dig, men vis du bare ikke vil have man skal se det kan du klippe det.

  • Anonym, 13 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få flere råd og hjælp til Kroppen

I løbet af puberteten begynder din krop at ændre sig meget. Du begynder blandt andet at vokse mere, svede mere og få hår nye steder på kroppen. Hvis du er en dreng, begynder du også at producere sæd, og din stemme går i overgang. Hvis du er en pige, begynder dine bryster at vokse, og du får din menstruation. Vi har samlet en række spørgsmål og svar på alt det, man ikke tør spørge om ved både pigekroppen og drengekroppen.

På siden kan du også teste din viden om kønsorganerne, lære noget nyt i vores videoer, læse andre børns breve kroppen eller få gode råd til, hvordan du får et godt forhold til din krop.

Kender du privatsnak.dk?

privatsnak.dk kan du se film og læse om:

  • Hvad sker der, når man kommer i puberteten?
  • Hvad gør man, hvis man får bumser?
  • Hvordan kan man mærke, om man er forelsket?
  • Hvornår har man sex første gang?
  • Hvordan sætter man et kondom på?

… og mange andre spørgsmål.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat