Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Ked af det

Hej BørneTelefonen

jeg vil skrive fordi heg er ked af det over min krop

fordi jeg syntes jeg er for tyk

forhold til den fra min klasse

og jeg ved ikke hvad jeg skal gøre

kan i hjælpe mig

Pige, 14 år
Svar fra andre

Børn

Hej med dig.
Jeg synes at det er rigtig syndt for dig at du har det sådan, men jeg tror at alle menesker ( i hvert fald de fleste) synes at de er tykke. Men i virkeligheden er man slet ikke sådan som man tror man er. Eller også kan du måske begynde at løbe eller starte i fitness.
Man skal aldrig være ked over sin krop!
Håber jeg kunne hjælpe
Kh dreng på 13

  • Dreng på 13, Dreng, 13 år

Først vil jeg starte med at sige at det ikke er forkert eller grimt at være tyk. Ofte ligger det i generne og er ikke noget man vælger. Tykke mennesker er ikke mindre værd end tyndere mennesker. Jeg føler mig tit for tynd fordi jeg ikke er særlig stærk og man kan se mine ribben på en dårlig dag. Alle føler at de ser ud på en forkert måde en gang imellem fordi samfundet har en meget specifik ide om hvordan man skal se ud. Sandheden er at man ofte ikke kommer til at passe ind i den kasse lige meget hvor hårdt man prøver.

Det er også meget sejere ikke at behøve den kasse. At hvile i sig selv og være ligeglad med at man ikke er en klon af de andre er noget alle burde stræbe efter. Prøv at tage tid til at være dig selv. Gør noget du kan lide og hver gang du tænker på din krop kan du spørge dig selv “Hvorfor er det vigtigt hvordan min krop ser ud?”. Du er kun et barn og det er forfærdeligt at børn skal være kede af hvordan de ser ud når de burde nyde deres barndom i stedet.

Du er skøn og du er meget mere end din krop. Glem aldrig hvor meget du er værd <3

  • Anonym, Pige, 15 år

Kære pige 14 år
Hvis du tænker at du er overvægtig, kan du snakke med din læge og spørge ham/hende om du er overvægtig. Hvis du er overvægtig, kan du kigge på dine kostvaner og træningsvaner. Men det er ogaå vigtigt at vide at det ikke er kroppen som afgør dit værd som menneske.

  • Anonym, 15 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få flere råd og hjælp til Kroppen

I løbet af puberteten begynder din krop at ændre sig meget. Du begynder blandt andet at vokse mere, svede mere og få hår nye steder på kroppen. Hvis du er en dreng, begynder du også at producere sæd, og din stemme går i overgang. Hvis du er en pige, begynder dine bryster at vokse, og du får din menstruation. Vi har samlet en række spørgsmål og svar på alt det, man ikke tør spørge om ved både pigekroppen og drengekroppen.

På siden kan du også teste din viden om kønsorganerne, lære noget nyt i vores videoer, læse andre børns breve kroppen eller få gode råd til, hvordan du får et godt forhold til din krop.

Kender du privatsnak.dk?

privatsnak.dk kan du se film og læse om:

  • Hvad sker der, når man kommer i puberteten?
  • Hvad gør man, hvis man får bumser?
  • Hvordan kan man mærke, om man er forelsket?
  • Hvornår har man sex første gang?
  • Hvordan sætter man et kondom på?

… og mange andre spørgsmål.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat