Brev

12 år og vejer 68 kg

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Hej den usikre pige
Lad mig give dig et råd til hvis du har lyst til at tabe dig:
Du skal gøre det på en måde der styrker din krop og ikke svækker den. At lade være med at spise er en rigtig dårlig ide, især hvis man også vil dyrke sport.
Et andet råd er: man skal spise sig “tyndere” det handler ikke om at lade være med at spise, mere om hvad man spiser. Man skal tilrettelægge sin kost udefra sin dagligdag. Hvis man dyrker meget sport, skal man spise mad med meget energi. Hvis man ikke har tænkt sig at dyrke sport, er det ikke nødvendigt at indtage mad med meget energi.

Når alt kommer til alt, handler det ikke om hvor tynd man er, det handler om hvordan ens krop har det. Man kan sige så meget om kropsidealer, men det vigtigste ideal er faktisk at man har det godt. Og hvis du får det af at tabe dig, så gør det på en måde hvor din krop også har det godt.
Håber det hjalp

  • Pige, Pige, 14 år

Hej pige!
Du er helt perfekt som du er! Dejligt at høre du ikke prøver at sulte digselv, det er meget bedre at træne. Synes hver dag du skal sætte musik på, og downloade en trænings app/ kigge på youtube, og så træne måske 15 hver dag. Har selv en app (Fast Build Limitied) og der har den sådan noget hvor man kan se hvordan ens vægt går. Og end BMI osv. Det er ret praktisk! Og med tiden tror jeg din vægt automatisk bliver lidt lavere også når i bliver større.

  • Hyyyy, Pige, 14 år

Hej pige på 12 år

Det er helt fint at man gerne til tabe sig lidt, bare man gør det på den rigtige måde. For det er slet ikke sundt ikke at spise i lang tid. Men du kunne Fx. starde til en sjov sport du godt kan lide sammen med din veninde på den måde for du motion og i hygger jer sammen. Men husk vis du skal tabe dig skal det ikke være for andres skynd du skal kun gøre det vis du selv har lyst.

Håber mit råd kunne hjælpe
KH Pige på 12 år.

  • Den gule pige, Pige, 12 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få flere råd og hjælp til Kroppen

I løbet af puberteten begynder din krop at ændre sig meget. Du begynder blandt andet at vokse mere, svede mere og få hår nye steder på kroppen. Hvis du er en dreng, begynder du også at producere sæd, og din stemme går i overgang. Hvis du er en pige, begynder dine bryster at vokse, og du får din menstruation. Vi har samlet en række spørgsmål og svar på alt det, man ikke tør spørge om ved både pigekroppen og drengekroppen.

På siden kan du også teste din viden om kønsorganerne, lære noget nyt i vores videoer eller læse andre børns breve kroppen.

Du kan også deltage i afstemninger, prøve øvelser om selvværd og få gode råd til, hvordan du får et godt forhold til din krop.

Kender du privatsnak.dk?

privatsnak.dk kan du se film og læse om:

  • Hvad sker der, når man kommer i puberteten?
  • Hvad gør man, hvis man får bumser?
  • Hvordan kan man mærke, om man er forelsket?
  • Hvornår har man sex første gang?
  • Hvordan sætter man et kondom på?

… og mange andre spørgsmål.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat