Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

køn???

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Tror det er svært for andre at decideret hjælpe dig, for det er en proces, der sker inde i dig. Men jeg vil alligevel prøve:

Først tænker jeg, at du virkelig ikke behøver finde en kasse at passe ned i📦 Det kan være svært i skolen, familien, samfundet osv., men måske din vej i det kunne være, at du nogle steder siger ærligt, hvordan du har det og andre gange tager den ‘nemme’ løsning og går på ‘pigeholdet,’ eller hvad situationen nu er. Øv dig i at mærke, hvad DU har lyst til, og gør dét uden at lade frygten for andres tanker begrænse dig.
Også ift. dit hår; kan du måske sige fra med noget ala “hvorfor går I op i mit hår, kan I dog ikke finde noget mere spændende at gå op i og så blande jer uden om mine valg/min krop/mit hår.” Eller bede en voksen om hjælp.

Du er 14 – du har ikke travlt og kønsidentitet (og seksualitet) kan ændre sig hele livet, så mit bedste råd er at finde ro i at være den du er lige nu, og acceptere, at det kan ændre sig eller du måske ikke kan sætte et label på ☀

Det er altid dejligt med fællesskab og nogen, der forstår en, så måske du kan finde nogle online fællesskaber for unge, der har det ligesom dig.

Kæmpe kram fra mig til dig ❤ Ønsker dig alt det bedste! ❤❤❤

  • Luca, Pige, 16 år

Hej.
Hvis det hjælper dig, er det ikke nødvendigt at sætte et “label” på din identitet. Følelserne kan nå at ændre sig, og derfor er det ikke nødvendigt “at springe ud” som det ene eller det andet, hvis ikke du føler dig klar til det.
Hvis du gerne vil have et label på, kan du eventuelt prøve at undersøge “nonbinær” eller “gengerfluid”, måske du kan genkende nogle af disse identiteter?

  • M, Pige, 18 år

Altså, en ting du kan prøve at snakke med dig selv og sige ‘Hej, jeg er __ og jeg er en dreng.’ osv. Du kan også søge andre køn op og se om en passer og for dig til at føle dig godt tilpas. Jeg synes bare at måske prøve at lave lidt research for at finde dig selv. Plus, folk burde seriøst ikke mobbe dig for noget som er svært for dig! Du virker rigtig sød og rar.

  • X, Pige, 13 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

få flere gode råd og hjælp til køn og identitet

Er du i tvivl om, hvilket køn du identificerer dig som? Måske du allerede ved det, men er nervøs for at fortælle det?

Her på siden kan du få gode råd og hjælp til at sige det højt. Du kan også teste din viden om de forskellige kønsidentiteter.

læs og giv råd til at springe ud

Vil du gerne fortælle din familie og venner om din seksuelle orientering?

Her kan du få andre børns gode råd til, hvordan du kan gøre det. Du kan også dele dine egne oplevelser og gode råd.

Køn og identitet Andre der hjælper

FSTB

Rådgivning til transkønnede børn og unge om køn og identitet
Læs mere

Headspace

Har du brug for at mødes og tale med en voksen anonymt? (12-25 år)
Læs mere

LGBT+ Danmark

Rådgivning om seksuel orientering, kønsidentitet og seksualitet
Læs mere

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat