Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Trans og seksualitet

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Hej

Argh ja det er en kæmpe forvirrende labyrint, når man begynder at sætte spørgsmålstegn ved ens seksualitet og/eller køn.

For mig når jeg læser din besked, lyder det til at du måske kunne være genderfluid? Altså du har en flydende kønsidentitet, hvor dit køn ikke er konstant. Men helle tiden ændre sig i livet, hvor du i en periode føler dig mere maskulint end feminint og omvendt, og måske nogen gange midt i mellem. Og ikke nødvendigvis at du er trans?

Jeg høre dig meget, i forhold til at være misundelig på den maskuline krop osv. Nogen gange elsker jeg, at jeg har en feminin krop med bryster, flotte former og hvad det nu ende bære. Men hold kæft andre gange, har jeg virkelig også bare gerne have den maskuline krop. Hvor den er mere kantet, kan få flere muskler og hvad det nu ende bære. Især også bare kunne gå i shorts om sommeren, uden noget på overkroppen.
Men for mig er det nok mere gender dysphoria (kønsdysfori) – Måske kunne du også have gender dysphoria?

I den sidste ende er det dig, der skal afgøre det, da din krop og dine følelser. Så hverken mig eller andre, kan sige hvad du er. Nu har jeg gidet nogen eksempler på, hvad du måske kunne være. Hvis du vil vide meget mere, om kønsidentitet kan du gå ind på LGBT+ Danmark og læse mere om det. Samt se videoer om de forskellige, og måske læse og høre fra folk der er fx. genderfluid og hvordan de kom til konklusion.

Jeg ved hvor svært, og frustrerende det er. Da jeg har været i det her, i ca. 1 år nu hvor jeg stadig ikke aner noget som helst. Men en ting er sikker, IK´ skynd dig. Det hjælper ikke, selvom man vil ønske man kunne skynde på det. Nogen finder også først sit køn og/eller sin seksualitet når de er meget ældre. Så der heller ingen skam i, og ik´ ved det lige nu.

– En god idé er også at finde nogen at kunne dele dine tanker med, så det ikke bliver tungt at gå med det hele selv. For sådan noget her, er virkelig tungt at gå med selv. Hvis du ikke føler du kan snakke med nogle af dine venner, fordi de måske ikke helt forstår det og ikke lytter. Eller du bare ikke vil snakke med dem, synes jeg du skal snak med nogen her fra Børnetelefon , Sexlinen eller gå ind på LGBT+ hvor du kan læse mere om rådgivning og grupper.

Håber du kunne bruge det her til noget, eller i hvert fald noget af det – Vil sige kæmpe held og lykke, hepper på dig <33

Vh C

  • Fra C, Pige, 16 år

Jeg er ikke sikker på at man kan gøre noget, så man finder ud af hvilken kønsidentitet man ender med at have. Jeg tror at flere års erfaringer og modning vil hjælpe dig på rette vej. Man lærer rigtigt meget om sig selv, især hvordan man håndterer kærlighed, seksualitet, mv., når man er 15-23, så du kommer helt sikkert til at lære mere af det undervejs.

Jeg kan godt sætte mig ind i at man kan hungre efter afklaring hvis man er forvirret omkring ens seksualitet/kønsidentitet, for man vil jo skidegerne finde ud af, hvad/hvem/hvordan man er – måske især, hvis man ikke bare er cis.

Hvis det er muligt tror jeg at jeg ville læne mig tilbage og nyde turen gennem et spændende, forvirrende og lærerigt ungdomsliv – og så finde ud af hvad du er undervejs. Det skal nok komme på et tidspunkt, men det haster ikke! Bare du er glad undervejs!
Mange hilsner fra mig

  • Dreng, Dreng, 23 år

hej
jeg kan godt forstå du er forvirret, sådan havde jeg det også i en periode. det er godt at overveje sin seksualitet og kønsidentitet og meget normalt for unge på din alder. alting er meget forvirrende i teenageårende men det plejer at give mere mening jo ældre man bliver da man kan udfordre sin seksualitet og møde nye mennesker. det lyder som om du godt kunne have en flydende kønsidentitet hvilket betyder at du kan føle dig mere som det ene køn den ene dag og det andet køn den anden dag. i dit tilfælde kan det være at du føler dig mere maskulin når du er alene og mere feminin når du er sammen med drenge du er romantisk tiltrukket af. jeg vil råde dig til at lade vær med at sætte navn på din seksualitet eller din kønsidentitet og bare vær sammen med dem du kan lide og se ud som du har det bedst med. håber det hjalp 🙂

  • person, intet køn, 19 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

få flere gode råd og hjælp til køn og identitet

Er du i tvivl om, hvilket køn du identificerer dig som? Måske du allerede ved det, men er nervøs for at fortælle det?

Her på siden kan du få gode råd og hjælp til at sige det højt. Du kan også teste din viden om de forskellige kønsidentiteter.

læs og giv råd til at springe ud

Vil du gerne fortælle din familie og venner om din seksuelle orientering?

Her kan du få andre børns gode råd til, hvordan du kan gøre det. Du kan også dele dine egne oplevelser og gode råd.

Køn og identitet Andre der hjælper

FSTB

Rådgivning til transkønnede børn og unge om køn og identitet
Læs mere

Headspace

Har du brug for at mødes og tale med en voksen anonymt? (12-25 år)
Læs mere

LGBT+ Danmark

Rådgivning om seksuel orientering, kønsidentitet og seksualitet
Læs mere

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat