Brev

Problemer med at være trans

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

hej, du.
jeg er ikke ekspert her overhovedet, men som en anden lgbt person, knuste dette brev mit hjerte. jeg er ked af at du ikke føler dig accepteret, især af din familie – hvilket desværre er en oplevelse mange lgbt personer har.
men det er ikke forevigt. du kommer ikke altid tid at være i den situation, hverken fysisk eller psykisk. der er tusindvis af mennesker der kommer til at acceptere dig med åbne arme, og elske dig for den du er. for du er den du er. det kan INGEN tage fra dig.
der er få der har modet til at råbe højt om deres identitet, og fortælle hvordan de har det. det er altid et kæmpe skridt når man bare selv finder ud af det, uanset i hvilken grad.
prøv at undersøge lgbt events i byer omkring dig, hvor du kan møde mennesker der forstår hvad du går igennem.
du fortjener ligeså meget tryghed og kærlighed som alle andre.
desuden, har din familie ingen ret til at tage din binder, som er din ejendom, væk fra dig. det er en super god ide at tale med din skole og dit job om din identitet. tro mig, jeg ved at det er skræmmende, men det kan også føre til meget mere tryghed for dig, hvilket jo er det vigtigste.
husk på, at du kommer til at få et bedre liv, med bedre mennesker. du er lige som du skal være.
jeg ønsker dig det bedste, fra bunden af mit hjerte. giv ikke op!

  • Anonym, Pige, 16 år

Hejsa.
Nu har jeg dog aldrig stået i din situation før, men det betyder ikke jeg ikke kan hjælpe en smule (måske).

Først og fremmest, undskyld jeg siger det, men hvor er det bare gammeldages af dine forældre (og bror) at have den holdning. Vi lever i 2020 hvor det burde være helt okay at ville være den vi nu end er og elske hvem vi vil.

Til det med dit nye navn og alt det der. Ja, ring indtil kontoret, fortæl din chef det, måske kan din chef hjælpe dig igennem alt det her. Det behøver ikke at være dine forældre der er den største støtte. Find dig en ny venner gruppe, måske nogle af dem på gymnasiet. Bed alle dine venner om at kalde dig dit nye navn, fortæl dem dog også dit rigtige navn, så hvis der er nogle hjemme hos dig, bliver de ikke forvirret. Spar op til at kunne flytte hjemme fra når du bliver 18 (du kan evt. flytte sammen med en ven der har intet imod trans-personer). Det hus du er i lige nu er ikke “sundt” på nogen måde.

Håber du kommer igennem det her så hurtigt som muligt.
Håber jeg kunne hjælpe.
Mvh – Keglen

PS. Jeg ved lgbtg+ har en ungdoms hjemmeside. Du burde tjekke den ud og se om du måske kunne få lidt hjælpe der.

  • Keglen, Pige, 14 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Køn og identitet Andre der hjælper

LGBT+ Ungdom

Anonym rådgivning om seksualitet, spring-ud-problemer, usikkerhed om man er homo / bi / trans, hvordan man får det sagt mm.

Læs mere

Sabaah

Har du minoritetsbaggrund og tumler du med tanker om til din seksuelle orientering og/eller kønsidentitet?

Læs mere

Sexlinien

Rådgivning til unge ml 15-25 år om seksuelle spørgsmål og problemer, prævention, sexsygdomme, graviditet, nødprævention, abort m.m.

Læs mere

Det store Dilemma

Skal man fortælle sin nye veninde, at man er bøsse, hvis det stadig er en hemmelighed?

Chat
Chat