Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Normal alder at komme ud?

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Hej vi er fire piger på 15. Vores råd er, at du kunne måske sige det til din tetteste venner. Eller også sige til dine forældre , at du er helt sikker på det, og at du ikke er bange for at springe ud.

  • Pigerne på 15, 15 år

Hej. Hvor er det sejt, at du er helt afklaret med dig selv om din seksualitet. Også at du har inddraget dine forældre i alt det der sker. Jeg synes personligt ikke, at du skal holde dig tilbage med, hvem du er. Problemet er bare, at nogle på din alder ikke vil kunne tolerere det, og så kan det pludselig blive hårdt at være dig, når det egentligt ikke burde. Jeg synes måske, at du skal vente til, at du føler, at din årgang er blevet mere moden. Når man går i 7. (formoder jeg, at du går i), så er alle ikke lige mentalt udviklet. Måske ville det være lettest at springe ud med når du er færdig med folkeskolen? Så er alle blevet mere modne og kan acceptere det bedre. Selvfølgelig kan du fortælle det til dine nærmeste veninder og familie, og hvis det kommer ud er det vel bare sådan det er. Med mindre du er vildt selvsikker og bare får det sagt. Det ville være det sejeste valg. Ved ikke om du kan bruge det til noget, men det er mine tanker – og igen, stor respekt herfra! Du er så sej!

  • CaroCaro, 15 år

Bare giv den gas

  • Kebqb, Dreng, 14 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Har du spørgsmål til sex eller den første gang?

Den første gang kan for nogen være en stor ting. Og mange har allerede en forestilling om, hvordan det bliver. Derfor kan nogle opleve at blive nervøse, fordi de gerne vil have en god oplevelse. Men det betyder også, at det kan blive svært at slappe helt af. Nervøsiteten kan fx gøre det svære for drenge at få en stiv pik, og for pigerne at blive våde. Det bedste råd er derfor at tage det helt stille og roligt, og tale sammen om det. 

Det er helt almindeligt at blive nervøs eller usikker omkring sin første gang. Måske du er usikker på, om du kan finde ud af det? Om du vil kunne lide det? Hvornår du er klar? Eller om du ser ”rigtig” ud? 

Der findes ikke nogen rigtig eller forkert måde at se ud på. Kroppe og kønsdele ser forskellige ud. Læs mere her, og få flere gode råd til sex og den første gang! 

Quiz om sex, seksualitet og krop

Kender du til myterne?

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat