Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Nonbinær som 13 årig?

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Trust me! Hvis du ved du er Non binær så er du Non binær. Jeg fandt selv ud af det i en alder af 13, og jeg fortrød ikke at lytte til mig selv! Men hvis du ikke tror dine forældre vil tro på dig, så sig at du stadig er ved at finde ud af hvilket køn du er, og om de ikke vil bruge de/dem mens du finder ud af det, da det jo er meget køns neutralt. Jeg ved ikke om de har det okey med at du finder et kønsneutralt navn også, (det havde jeg faktisk ikke lyst til selv,) men det kunne måske også være med til at give dig den rigtige confident.
Når du så en dag er klar må du sige det til dine forældre, om de laver sjov med det eller ej, det er den du er! Men det kan måske være rart at springe ud for nogle venner først, bare for at føle hvordan det er. Da jeg besluttede at springe ud til min klasse, hjalp mine venner mig med at øve hvad jeg ville sige, så jeg kunne føle mig helt tryk. Hvis du ender med at se dig selv som Non binær, skal du ikke tøve med at få det sagt, jeg ved godt at det er svært at starte en samtale om det, men så snart man bare har fået ordene over læberne, bliver det meget nemmere. Husk at der aldrig kommer et “rigtigt” tidspunkt at springe ud, man skal bare gøre det når man er klar og føler sig tryk🥰

Held og Lykke
Mvh en anden Non binær, der håber at de forstår dig❤️🏳️‍🌈🍂

  • Joe & Bash ❤️❤️❤️, Non binær, 15 år

Hey du

Det er fedt at du har fundet ud af at du måske er non-binær. Jeg synes overhovedet ikke at det er mærkeligt at være non-binær som 13-årig.
Jeg synes at du skal snakke med dine forældre om det. Det er ikke okay at de laver sjov med andre folk på den måde fordi de ikke er cis eller hetero i en ung alder. Det er altså okay at “eksperimentere” med sig selv og finde ud af hvem man er. Og måske kan du også finde modet til at fortælle dem om din kønsidentitet.

  • Stevie, Dreng, 14 år

Hejsa søde
Jeg vil ikke lyde som en gammel bedstefar så du må slet ikke tro det er det jeg mener!

Før du vælger et køn skal du måske overveje om dit syn på køn er liiiiidt tja, stereotypisk?

En pige (du er født som) behøver ikke gå i nederdele og bruge make up. Hun behøver ikke have nogen spicelle grunde til at hun er en pige. Altså hun skal ikke retfærdiggøre hvad hun er. Det samme gælder ofc drenge.

Det var bare lige et hurtigt indpudt i tilfælde af at det måske kunne være med til at du ikke vil “være dreng eller pige”

Ellers vil jeg forslå at tænke grundigt over det. Altså du må genre gå længe og tænke over det og sige det til tætte venner så de fx kan begynde at kalde dig det du vil. Men overvej det grundigt inden du Beder alle omkring dig at kalde dig fx de/dem
Jeg har en ven der har skiftet køn 7+ gange og værd gang har de bedt alle om at huske det nye køn. De blev også meget sur hvis folk ikke huskede det. ( ikke at folk ikke skal huske det, men det er jo lidt svært når det blev ændret “57” gange om ungen. )

Overall vil jeg sige du måske private skal udforske dit køn mere.
Og helt sikkert også udforske hvad køn er
(for hyggen og videns skyld)

MvH Pige, 15 år

  • Anonym, Pige, 15 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

få flere gode råd og hjælp til køn og identitet

Er du i tvivl om, hvilket køn du identificerer dig som? Måske du allerede ved det, men er nervøs for at fortælle det?

Her på siden kan du få gode råd og hjælp til at sige det højt. Du kan også teste din viden om de forskellige kønsidentiteter.

læs og giv råd til at springe ud

Vil du gerne fortælle din familie og venner om din seksuelle orientering?

Her kan du få andre børns gode råd til, hvordan du kan gøre det. Du kan også dele dine egne oplevelser og gode råd.

Køn og identitet Andre der hjælper

FSTB

Rådgivning til transkønnede børn og unge om køn og identitet
Læs mere

Headspace

Har du brug for at mødes og tale med en voksen anonymt? (12-25 år)
Læs mere

LGBT+ Danmark

Rådgivning om seksuel orientering, kønsidentitet og seksualitet
Læs mere

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat