Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Jeg ved ikke om jeg vil være dreng eller pige

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Altså, der findes mange flere køn end dreng og pige!
Du kan gå ind på https://lgbt.dk/ordbog/ der kan du nemlig læse om nogle forskellige køn, og måske finde et der passer til dig.
Du er den eneste, der kan finde ud af hvilket køn du har. Uanset hvor meget man ville ønske det var lige til, så er det rigtig svært. For man bekymrer sig måske om hvad folk vil tænke, og om det bare er noget man bilder sig ind.

Hvis jeg var dig, så ville jeg finde et/nogle pronominer, som du ønsker folk skal bruge om dig. Du kan sige, at du stadig er ved at finde ud af hvilket køn du virkelig har, men indtil at du virkelig har fundet ud af det, så ville det være rart hvis de tiltaler dig med de pronominer.

Husk at du kan gå i lige det tøj du vil, uden at det behøver at definere dit køn.

Personligt er jeg Nonbinær, det kan man være på mange forskellige måder, men jeg er det sådan her:
Jeg er hverken en dreng eller en pige, men noget helt andet. Jeg er ikke sådan i mellem dreng og pige, eller halv pige halv dreng, er bare du ved mig, et eller andet uden for pige/dreng tingene.
Det giver måske ikke så meget mening, men jeg forstår det.

Held og Lykke med at finde dig selv, du skal nok klare det. (:

  • Idk, Nonbinær, 14 år

Køn er pisse besværligt når man først er begyndt at sætte spørgsmålstegn ved det. Det kan tage lang tid at finde ud af (personligt har jeg haft 3-4 labels før det her), og det er ikke noget du behøver at prøve at finde ud af lige nu. Hvis du prøver, så er linket fra personen ovenover super fint, der er dog langt flere engelske ressourcer en der er danske (hvilket kan være besværligt hvis dit engelsk ikke er super stærkt).

Der er mange køn mellem mand og kvinde, og hvis du tænker du er transmand, men senere finder ud af at du ikke er, så er det også helt fint!! Der er ingen skam i at udforske sit køn.

Når det er sagt så er der også nogle folk der bare er ukomfortable med ideen om en klassisk dansk pige/kvinde, og det er også helt i orden. Det betyder ikke at du ikke kan være kvinde, men jeg ved også hvor besværligt det er.

Mit bedste råd er at tage dig god tid! Medmindre der er noget i folks opførsel der skal ændres (navn eller pronominer), så synes jeg bare at du kan fortælle dem at du eksperimenterer, eller helt lade vær at sige noget. De har ingen krav om at vide det.

Held og lykke!

  • Leon, Transmaskulin, 14 år

Hey

(jeg håber ikke at du eller nogen andre finder denne besked stødende eller sårende)

Jeg har virkelig bare lyst til at fortælle dig at tøj, frisurer eller hobbyer ikke behøver afgøre om du er mand eller kvinde (eller andet)
Jeg er personligt en pige, men som lille var jeg totalt korthåret klippet i “drengefrisurer” og elskede at lege med bilbaner, spille computerspil og fodbold med drengene.
Nu hvor jeg er ældre er der stadig ting ved mig og mit liv der hælder mere til at være maskulint, men igen synes jeg bare vi skal være stolte af at være dem som vi er.

Hvis du en dag opdager at du er andet end dreng / pige, så håber jeg at du ved at det er okay at have feminine, maskuline og kønsneutrale sider, og at intet af det gør dig forkert eller mindreværdig.

Held og lykke i fremtiden, jeg håber min besked var bare en smule hjælp <3

  • Anna, Pige, 16 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

få flere gode råd og hjælp til køn og identitet

Er du i tvivl om, hvilket køn du identificerer dig som? Måske du allerede ved det, men er nervøs for at fortælle det?

Her på siden kan du få gode råd og hjælp til at sige det højt. Du kan også blive klogere på dine rettigheder, eller teste din viden om de forskellige kønsidentiteter.

læs og giv råd til at springe ud

Vil du gerne fortælle din familie og venner om din seksuelle orientering?

Her kan du få andre børns gode råd til, hvordan du kan gøre det. Du kan også dele dine egne oplevelser og gode råd.

Køn og identitet Andre der hjælper

FSTB

Rådgivning til transkønnede børn og unge om køn og identitet
Læs mere

Headspace

Brug for nogen at tale med? Ring, sms, chat eller duk op (12-25 år)
Læs mere

LGBT+ Danmark

Rådgivning om seksuel orientering, kønsidentitet og seksualitet
Læs mere

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat