Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Jeg er trans, indtil videre…

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Det er sikkert almindeligt at have en identitetskrise eller noget. Det går ofte over igen, tænk på, du er ikke så gammel. I den alder kan man godt være forvirret. Det er ofte lidt meget forlangt af omverden at man pludselig skal kaldes noget andet, det er svært for andre at gå og huske på. Forestil dig I var tre i klassen der ville kaldes noget andet end oprindeligt – det er svært for andre at håndtere. Og selvfølgelig vil du være din mors lille pige – sådan vil hun jo se på dig, det må du ikke kritisere hende for. Jeg synes du skal tage det stille og roligt. Se, om følelsen varer ved. Måske tænker du en dag, nåh, ja, det var dengang, nu er jeg pige igen. Tag det ikke for alvorligt.

  • Mike, Dreng, 17 år

Jeg er selv nonbinær, så forstår godt din situation. Min mor kan heller ikke finde ud af at bruge de rigtige pronomer, så det er noget jeg har kæmpet mig igennem til at gøre.
At hun siger det forkert engang imellem kan være irriterende, men man skal bare huske at folk gør deres bedste. Din mor ved nok heller ikke hvor ondt det kan gøre at få af vide at du stadig er hendes lille pige, så det syntes jeg du måske skulle prøve at sige at hun skal lade vær med.

Jeg syntes virkelig ikke at du skal prøve på at være “normal igen”…
hvis folk omkring dig ikke støtter eller acceptere dig, så er det de forkerte mennesker du er omkring.
Du skal altid vide at der er folk ude i verden som støtter dig, og elsker dig for den du er.
Fuck den anden halvdel som siger anderledes, de er bare så bange for forandring, at de er ligeglade med hvad andre føler, og tænker.
Så du skal bare overhovedet ikke lytte til dem.
Til sidst vil jeg bare lige sige, at køn er noget af det sværdeste ting at kigge på, og at du overhovedet ikke skal føle dig forkert eller pinlig over, hvis du en dag føler dig som pige igen, eller et helt tredie køn, for mennesker forandre sig gennem livet, så du kan aldrig være 100% sikker på noget.

Håber det her kunne hjælpe lidt

  • Just me :), Nonbinær , 14 år

Eyo! Det er godt at høre at din mor er blevet bedre også selvom at det bare er en smule! Jeg ved godt at det er svært, men du skal aldeles ikke lytte til omverdenens meninger om DIN kønsidentitet, da absolut ingen har ret til at kommentere på det udover dig, og du skal ikke prøve at føle dig ciskønnet igen for andres skyld end din egen!

Du er ny i miljøet og det kan tage sin tid, men du skal nok finde de rigtige mennesker som respekterer dine pronmen og kønsidentitet! Det lover jeg dig, du skal bare holde ud!

  • Afton, Akønnet, 16 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

få flere gode råd og hjælp til køn og identitet

Er du i tvivl om, hvilket køn du identificerer dig som? Måske du allerede ved det, men er nervøs for at fortælle det?

Her på siden kan du få gode råd og hjælp til at sige det højt. Du kan også blive klogere på dine rettigheder, eller teste din viden om de forskellige kønsidentiteter.

læs og giv råd til at springe ud

Vil du gerne fortælle din familie og venner om din seksuelle orientering?

Her kan du få andre børns gode råd til, hvordan du kan gøre det. Du kan også dele dine egne oplevelser og gode råd.

Køn og identitet Andre der hjælper

FSTB

Rådgivning til transkønnede børn og unge om køn og identitet
Læs mere

Headspace

Brug for nogen at tale med? Ring, sms, chat eller duk op (12-25 år)
Læs mere

LGBT+ Danmark

Rådgivning om seksuel orientering, kønsidentitet og seksualitet
Læs mere

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat