Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Intetkønnet???

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

du kunna være demiboy/demigirl, det er en blaning af pige/dreng, og noget andet, om det andet er nonbiner eller unlable eller ingenting er op til dig, men hvis det skifter (det med dit køn) skal du måske tænke over genderfluid igen, du kunne være bigender som er flere køn på en gang, fx at man føler sig mest som dreng og nonbinær og lidt som pige, jeg hved ikke om jeg kan hjælpe mere

  • Mio, demiboy, 14 år

Jeg er en ciskønnet asexuel lesbisk pige der bruger hun/hende og de/dem. Men jeg troede jeg var nonbinær i næsten et år før jeg blev sikker i min identitet. Jeg tænkte det samme som dig: “kan jeg lide at være pige?”, “føler jeg mig egentlig som en dreng?”, “Har jeg noget køn overhovedet?”.

De fleste går igennem den fase omkring din alder hvor man begynder at se andre identiteter som muligheder og derfor bliver i tvivl. Ligsom hvis man havde en bamse man enten kunne lide eller ikke kunne lide og pludselig får man muligheden for at bytte den ud med en helt anden bamse. Så er det klart man bliver i tvivl!

Mit bedste råd til dig ville være at tage det roligt og ikke tænkte for meget over det. Måske vil du prøve dig frem og bruge de/dem pronominer i en periode (måske bare i dine tanker) og føle dig frem. Du kan prøve at komme i kontakt med andre folk der er i tvivl eller følge folk på internettet der snakker om emnet.

Husk at bare fordi du ville have det fint med at være et andet køn betyder det ikke at du er det køn. Du skal ikke skynde dig og du må aldrig presse dig selv og tænke: “jeg skal finde ud af hele min identitet NU!” Det kommer kun til at gøre tingene værre. Du kan finde ud af hvem du er i morgen, om 3 år eller når du er 40. Du kan føle dig nonbinær i 10 år før du finder ud af at du faktisk er trans.

Det er i bund og grund ikke særlig vigtigt hvornår du finder ud af hvad. Så længe du har det godt. Det er en rejse alle kommer igennem. Lang eller kort.

<3

  • Anonym, Pige, 16 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

få flere gode råd og hjælp til køn og identitet

Er du i tvivl om, hvilket køn du identificerer dig som? Måske du allerede ved det, men er nervøs for at fortælle det?

Her på siden kan du få gode råd og hjælp til at sige det højt. Du kan også teste din viden om de forskellige kønsidentiteter.

læs og giv råd til at springe ud

Vil du gerne fortælle din familie og venner om din seksuelle orientering?

Her kan du få andre børns gode råd til, hvordan du kan gøre det. Du kan også dele dine egne oplevelser og gode råd.

Køn og identitet Andre der hjælper

FSTB

Rådgivning til transkønnede børn og unge om køn og identitet
Læs mere

Headspace

Brug for nogen at tale med? Ring, sms, chat eller duk op (12-25 år)
Læs mere

LGBT+ Danmark

Rådgivning om seksuel orientering, kønsidentitet og seksualitet
Læs mere

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat