Brev

Hvordan springer jeg ud til mim familie?

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Hej, jeg er en transkønnet dreng på 15 år. Jeg betragter mig selv som panseksuel og har før haft problemer med at få sagt til mine forældre at jeg var transkønnet. Også nu, efter omkring et halvt år hvor de har vidst jeg er transkønnet tiltaler de mig stadig ved mit døbte pigenavn, og det går mig også ekstremt på.

Jeg kan også relatere til det du siger med når folk bruger “gay/homo” som skældsord. Jeg kan gå helt amok indenvendig når folk fra en klasse råber af hinanden for sjov på den måde. Jeg siger dog aldrig noget, som kan virke lidt som en problem, siden jeg ikke får lavet om på det, ikk’?

Tilbage til det at springe ud til forældre.
Ærligt talt kan jeg faktisk ikke huske hvordan jeg fik sagt jeg var transkønnet til mine forældre… Dog husker jeg det som at jeg en dag var enormt ked af det over at pigerne fra min klasse var glade for deres kroppe, og det blev jeg sjovt nok trist over, siden jeg nærmest ikke kunne kapere min krop. Så jeg forlod klasselokalet og satte mig et andet sted på skolen.
Noget tid efter kom min klasselærer hen til mig og spurgte til min forsvinden. Jeg fortalte hende om min kønsdysfori. Og så dejlig som den lærer hun er spurgte hun om hun skulle snakke med mine forældre for mig og fortælle om min seksualitet til dem. Og det tilbyd kunne jeg ikke modstå, så min lærer fortalte om hvordan jeg havde det, at jeg bar en gladere Isak imodsætning til den jeg var før.

Håber min erfaring ville kunne hjælpe dog, også selvom det ikke lige specifikt omhandler homoseksualitet.

P.S. Håber du kommer gost ud af det med alle omkring dig 🙂
-Isak

  • Isak, Dreng, 15 år

Du kan bede dine forældre om en rolig samtale og sige det lige så forsigtigt du kan og bare være dig selv det er jo dit liv så lev det!

  • Leonora, Pige, 23 år

Snak med nogle om det det kan Anbefales!😊

  • Leonora, Pige, 13 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Køn og identitet Andre der hjælper

LGBT+ Ungdom

Anonym rådgivning om seksualitet, spring-ud-problemer, usikkerhed om man er homo / bi / trans, hvordan man får det sagt mm.

Læs mere

Sabaah

Har du minoritetsbaggrund og tumler du med tanker om til din seksuelle orientering og/eller kønsidentitet?

Læs mere

Sexlinien

Rådgivning til unge ml 15-25 år om seksuelle spørgsmål og problemer, prævention, sexsygdomme, graviditet, nødprævention, abort m.m.

Læs mere

Det store Dilemma

Skal man fortælle sin nye veninde, at man er bøsse, hvis det stadig er en hemmelighed?

Chat
Chat