Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Hjælpe er jeg trans?

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Hej
Du er den du er, og hvis pige er det vigtigt du også for lov til at være det. Verden er idag et mere åbent sted og man skal ikke være bange for at være den man er, selvom det kan være svært at frem. Hvis du føler du har et godt forhold med dine forældre, skal du helt klart snakke med dem om det, du vil altid være deres barn. Hvis du er en pige er det ikke bare en fase, du skal mærke dybt inde i dig selv og hvis du føler, du er født i den forkerte krop, er det ikke en fase.
Snak med nogle om det, prøv se om du kan finde andre, der er i samme situation, som du kan snakke med, der er flere end man regner med.
Held og lykke i fremtiden <3

  • En person, der prøver at hjælpe, Pige, 18 år

Hvis du har følt det i fem år, tror jeg at du er trans og at det ikke bare er en fase (men mærk selv efter!). Altså du har allerede ventet 5 år, og man forventer jo at man lever til man er 100, men i virkeligheden kunne man dø imorgen, om 3 år, 20 år osv. derfor synes jeg bare du skal kaste dig ud i det, hvis det er det der gør dig glad, vil andre igså være gladd

  • Ksks, Pige, 12 år

Få snakket med nogen om det. Først og fremmest dine forældre. Det er meget vigtigt, at de ved, hvordan du har det. Men det er også en rigtig god ide, at du snakker med dine venner (evt. kæreste, hvis du er i forhold) om det og bliver sikker på, at de forstår og/eller støtter din situation. Jeg havde en kæreste indtil for nyligt, der føler sig mere som en dreng end som en pige. Hun fortalt mig om det, og jeg gav hende min støtte fuldt ud og var faktisk ligeglad, om jeg så datede en dreng (Jeg er heteroseksuel men begyndte i forhold til den situation at hælde mod queer). Du skal så vælge, hvor du vil hen, og hvor du vil starte. Vil du lade dit hår gro, begynde at gå med makeup, eller få et hormonskift? Jeg synes selv, at man skal starte lavt. For hvis man fortryder efter de store beslutninger, er der ingen vej tilbage. Så få snakket med folk om det og sæt dem ind i din situation. Og så sæt dig nogle mål for, hvad du vil gøre.
Håbe,r du kommer godt videre og får et fantastisk liv.

  • En, der altid er glad for at hjælpe, Dreng, 16 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

få flere gode råd og hjælp til køn og identitet

Er du i tvivl om, hvilket køn du identificerer dig som? Måske du allerede ved det, men er nervøs for at fortælle det?

Her på siden kan du få gode råd og hjælp til at sige det højt. Du kan også teste din viden om de forskellige kønsidentiteter.

læs og giv råd til at springe ud

Vil du gerne fortælle din familie og venner om din seksuelle orientering?

Her kan du få andre børns gode råd til, hvordan du kan gøre det. Du kan også dele dine egne oplevelser og gode råd.

Køn og identitet Andre der hjælper

FSTB

Rådgivning til transkønnede børn og unge om køn og identitet
Læs mere

Headspace

Har du brug for at mødes og tale med en voksen anonymt? (12-25 år)
Læs mere

LGBT+ Danmark

Rådgivning om seksuel orientering, kønsidentitet og seksualitet
Læs mere

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat