Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Er det normalt?

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

hej pige på 13 jeg er selv tiltrukket af piger men har ikke sagt det til nogen kun min kærste (self) det kan godt være en fase men skal igenem men det behøver det ikke at være… det kan være at du er transkøndet eller biseksuel. Hvis du er begyndt at tænke på sex og ligne kan man godt føle det lidt på sig selv for hvis du for det bedre eller ligedan efter hvilken køn du tænker på kan man finde lidt ud af det… du kan også gå ind på nogle pono sider og kigge på lesbian sex hvis du har lyst sådan fandt jeg ud af det men husk på at pono er et fake univers det er ikke virkeligt men hvis du ikke føler for noget af det jeg har skrevt så kan du jo bare prøve dig frem du skal jo ikke giftes hvis du er 13 du har lang tid enu…

  • hjælper, 16 år

Hej 13-årlige pige.
Da jeg var 13 år gennemgik jeg, ligesom dig, denne situation, hvor man både føler sig seksuelt tiltrukket og frastødt af begge køn på samme tid med, at man skiftevis føler sig som begge og intet køn, og jeg følte, som du måske også gør, at det var meget unormalt. Jeg har aldrig fortalt det til nogen. Men jeg kan ikke understreg nok, at det er HELT NORMALT. Langt størstedelen af alle mennesker i verden, vil – når de rammer de aller første teenageår – opleve den samme situation, du har nu. De fleste mennesker gør bare som mig og holder det for sig selv – og det skal man selvfølgelig også have lov til. De fleste fra din klasse har helt sikkert den samme tvivl over for sig selv som du har. Men for de fleste af de mennesker er det bare en periode, der kan vare fra alt fra en måned til omkring et år. Noglegange længere. Derfor synes jeg, at du bare skal betragte din tvivl som en periode, der med tiden forsvinder af sig selv. Du behøver altså ikke at overtænke eller “overtvivle” situationen, men bare lade det være of se, hvordan det ender. Bare husk, at der ikke er noget rigtigt og forkert, når det gælder følelser og seksualitet.
Hvis du har behov for at få noget på plads omkring det, vil jeg foreslå dig at spørge din klasselærer, om klassen kan tage på tur ud til ‘Sex & Samfund’, som kan undervise i disse emner, eller du kan ringe eller skrive anonymt til dem. Alle deres kontaktoplysninger står på deres hjemmeside. De er virkelig søde og gode til at fortælle. De kan godt være lidt pinligt for nogle, når man er der, men det er en god, sjov og lærerig oplevelse, der dermed også kan knytte klassen tættere sammen.

  • Anonymous, 17 år

Jeg føler også at jeg er 100% lesbisk, men jeg er vild med en dreng fra min klasse? Jeg tror bare det er noget jeg skal have opklaret ed mig selv. Måske er du biseksuel? Det kan være at man nogle dage føler sig splittet, men fatningen kommer igen og en dag vil du være helt sikker og tænke: “nårja selvfølgelig!” . Mens du venter kan du finde en hobby at få tankerne fra? Det har jeg i hvertfald gjort og det virker rigtig godt.

  • ngof, 14 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

få flere gode råd og hjælp til køn og identitet

Er du i tvivl om, hvilket køn du identificerer dig som? Måske du allerede ved det, men er nervøs for at fortælle det?

Her på siden kan du få gode råd og hjælp til at sige det højt. Du kan også teste din viden om de forskellige kønsidentiteter.

læs og giv råd til at springe ud

Vil du gerne fortælle din familie og venner om din seksuelle orientering?

Her kan du få andre børns gode råd til, hvordan du kan gøre det. Du kan også dele dine egne oplevelser og gode råd.

Køn og identitet Andre der hjælper

FSTB

Rådgivning til transkønnede børn og unge om køn og identitet
Læs mere

Headspace

Brug for nogen at tale med? Ring, sms, chat eller duk op (12-25 år)
Læs mere

LGBT+ Danmark

Rådgivning om seksuel orientering, kønsidentitet og seksualitet
Læs mere

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat