Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Bisexuel-eller hvad?

Hej
Jeg er en pige på 12 år, der i sommerferien har haft alt for meget tid til at tænke.

Jeg er på dette tidspunkt ret sikker på at jeg er bi (men jeg har kun mødt en anden bisexuel i mit liv, så måske burde jeg møde nogen flere).

Jeg er ret sikker på, at mine forældre vil acceptere det. Men, jeg ved ikke…

jeg tror måske, at nogen vil synes det er for tidligt. Altså, jeg er kun 12 år gammel og jeg har hele resten af mit liv til at beslutte mig i.

Desuden kommer det nok lidt pludseligt. Jeg har aldrig rigtig gået op i LGBT+, og måske virker det bare lidt fase-agtigt.

Og selvom mine forældre accepterer det, hvem siger alle andre gør?

Hjælp mig!

Panikagtig 12-årig pige

Pige, 12 år
Svar fra andre

Børn

Altså jeg tror ikke du behøver sætte mærkat på dig selv – jeg er sådan og sådan. Jeg tror det kan kan skifte enormt meget hvad man føler sig som og man behøver slet ikke sætte et skilt på sig selv men bare være i situationen. Jeg er 15 nu og har selv været forvirret ligesom dig. Min første oplevelse var med en pige da jeg var 12. Det skete under en soveaftale og jeg var så overbevist om at jeg var lesbisk. Så fik jeg efterhånden øjnene op for drengene. Men jeg fik så et “tilbagefald” for et stykke tid siden til en fest hvor jeg elskede med en pige i et andet rum i huset. Nu har jeg fået en drengekæreste og hviler i mig selv igen, men jeg er holdt op med at sætte mærkat på mig selv. Lesbisk, bi, straight – who cares…! Man behøver heller ikke absolut at fortælle det til alle og enhver, hverken forældre eller venner. vi ændrer os hele tiden og har man først sagt man er sådan og sådan får man let et stempel på sig. Alt kan være en fase

  • Juicie, Pige, 15 år

Hej, jeg er en 14 årig pige der kan lide drenge, men også piger. Det er en let og ligetil måde at sige det til sig selv på. Istedet for mærkater eller identiteter man kan give sig selv, der kan ende med at være meget forvirrende, kan man lægge det fladt ud så enkelt som det er. Jeg har altid ville være den perfekte pige/datter, og jeg kommer ud af en familie der måske ikke har noget imod LGBT, men heller ikke er meget for det. En dag opdagede jeg at en pige jeg var ven med fik en kæreste. Og jeg fik ondt i maven, sådan rigtigt ondt i maven ved tanken om det. Efter lidt tid opdagede jeg at jeg var forelsket i hende, og at det ødelagde mig helt at se hende med sin kæreste. Jeg blev så trist, er jeg lesbisk, er jeg biseksuel, panseksuel, alle de navne og identiteter skræmte mig. Lige indtil jeg kom til konklusionen: jeg kan lide piger, og jeg kan lide drenge. Lige meget hvilket navn man så vil give det. Jeg elsker dem jeg elsker, mine venner elsker dem de elsker. Jeg er ikke ligeglad med hvordan folk vil så på mig, men jeg er ligeglad med at have en eller anden “titel” der skal tage over og betyde alt. Jeg er mig, om folk kan lide det eller ej. Hvis der er nogen der spørger siger jeg: jeg kan lide begge. Jeg vil råde dig til at sige det samme indtil du med sikkerhed ved hvor du står, alt kan nå at ændre sig.

  • Pige der kan lide begge, Pige, 14 år

Du skal måske vare anonym til at starte med og vis du møder en flåten fur eller pige så kan du spåre

  • Filip, Dreng, 12 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

få flere gode råd og hjælp til køn og identitet

Er du i tvivl om, hvilket køn du identificerer dig som? Måske du allerede ved det, men er nervøs for at fortælle det?

Her på siden kan du få gode råd og hjælp til at sige det højt. Du kan også teste din viden om de forskellige kønsidentiteter.

læs og giv råd til at springe ud

Vil du gerne fortælle din familie og venner om din seksuelle orientering?

Her kan du få andre børns gode råd til, hvordan du kan gøre det. Du kan også dele dine egne oplevelser og gode råd.

Køn og identitet Andre der hjælper

FSTB

Rådgivning til transkønnede børn og unge om køn og identitet
Læs mere

Headspace

Har du brug for at mødes og tale med en voksen anonymt? (12-25 år)
Læs mere

LGBT+ Danmark

Rådgivning om seksuel orientering, kønsidentitet og seksualitet
Læs mere

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat