Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Bare som andre

Hej!

 

Ved ikke hvordan jeg skal passe mig ind.

 

Jeg vil nemlig gerne være unik, men stadigvæk ikke blive lagt mærke til!
 

Please hjælp mig! Håber i forstår hvad jeg mener

Pige, 14 år
Svar fra andre

Børn

Det at være unik kommer af sig selv. I princippet er alle faktisk unikke, eftersom alle er ihvertfald lidt forskellige. Man skal ikke “stræbe”, efter at være det. Men det jeg gør, er at gå imod strømmen. Jeg er ligeglad med, om andre syntes, jeg har grimt tøj på. Jeg nyder det faktisk. Man skal bare gøre, det man vil, og ikke det andre vil. Så er man unik. Alle er det.

  • Hende den specielle, 12 år

Halløj!

Jeg tror jeg kender lidt til det du mener, jeg er faktisk selv begge dele..

Jeg er emo, og hvis du ikke ved hvad det er, så er det en meget alternativ form for stil – både i tøj og musiksmag. Det varierer ret meget, men sagen er bare, at jeg er en meget upopulær person. I min klasse, (9. klasse) deler jeg førstpladsen for bedste karakterer med en dreng. Altså, fordi jeg er lidt rapkæftet her og det og har en alternativ tøjstil, skiller jeg mig ud. Men jeg holder mig tit ude af konflikter mellem de andre elever, og bruger meget af min tid “i hjørnet” med mine eneste to veninder. Alligevel respekterer alle i klassen mig, også selvom nogle af dem ikke kan lide mig. Så til dig, der gerne vil være unik men ikke lægges alt for meget mærke til:

Find din stil! Om den så er i tøj, musik, vennekredser eller personlighed, så fremhæv den! Vær stolt af dig selv, du er lige som du skal være og jeg synes enhver person burde være super selvsikker om dem selv (Men ikke alt for “høj i hatten”). Fremhæv hvem DU er, og vær ikke bange for at folk stirrer lidt det første stykke tid. Efter noget tid, vil folk erkende dig som ‘unik’, fordi du på en måde er anderledes, men alligevel ikke en opmærksomhedssøger. Vær casual, bare vær dig! Om “fremhævningen” af dig er at vise du er mega interesseret i samfundsfag eller om det er altid er gå med den fede orange eyeliner, så er det dig! Og du skal være så fucking stolt af dig selv <3

Til sidst vil man se dig skille dig ud fra de andre, men du vil stadig ikke være det konstante midtpunkt, det tror jeg ingen er! Håber det har hjulpet en smule.

Emo-hilsner

  • BMTH Pigen, 15 år

Hej:)
Jeg tror jeg forstår hvad du mener, men jeg synes personligt selv man er unik, hvis man er sig selv. De er efterhånden der færreste der er det, fordi folk enten føler de har noget de skal leve op til eller ikke tør at være sig selv for så føler man at man skiller sig for meget ud. Nu ved jeg ikke præcis på hvilken måde du gerne vil være unik, men jeg synes bare ligeså stille du skal prøve det du føler for. Hvis du kommer til at føle at du bliver set for meget, så synes jeg bare at du skal være lidt ligeglad, for på et eller andet tidspunkt vænner folk sig til det.
Håber det hjalp lidt- Hilsen miiig:))

  • Miiig, 13 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

få flere gode råd og hjælp til køn og identitet

Er du i tvivl om, hvilket køn du identificerer dig som? Måske du allerede ved det, men er nervøs for at fortælle det?

Her på siden kan du få gode råd og hjælp til at sige det højt. Du kan også teste din viden om de forskellige kønsidentiteter.

læs og giv råd til at springe ud

Vil du gerne fortælle din familie og venner om din seksuelle orientering?

Her kan du få andre børns gode råd til, hvordan du kan gøre det. Du kan også dele dine egne oplevelser og gode råd.

Køn og identitet Andre der hjælper

FSTB

Rådgivning til transkønnede børn og unge om køn og identitet
Læs mere

Headspace

Har du brug for at mødes og tale med en voksen anonymt? (12-25 år)
Læs mere

LGBT+ Danmark

Rådgivning om seksuel orientering, kønsidentitet og seksualitet
Læs mere

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat