Brev

Graviditetsskræk

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Kondomer er næsten 100% sikre hvis man putter dem ordenligt på, det kan jo ske man er uheldig, din kæreste behøver jo ikke ejakulere inde i dig bare fordi han har kondom på, man kan altid blive færdig på en anden måde, kondomer er også til at minske chancen for at få en std eller sti. Men hvis du stadig virkelig gerne vil på pillen så ville jeg forslå at fortælle din mor at du føler det er vigtigt med noget prevention nu når du er i den alder du er, og at det er virkelig vigtigt for dig.

  • Anonym, Dreng, 15 år

Hey søde! Jeg kan godt forstå din frygt, den har jeg også selv kunne mærke en smule en gang imellem. Hvis du rigtig gerne vil starte på p-piller, men ikke kan snakke med din mor om, så skal du vide at når du er 15+ så behøver din mor ikke have noget med din læge at gøre. Det vil sige at du sagtens kan bestille tid til lægen og få en snak om p-piller helt uden at din mor behøver at vide noget som helst. Du skal dog lige bide mærke i hvilke kontaktoplysninger osv. der står når du bestiller tid, altså så det ikke er din mors kontaktoplysninger der står, for så er det hende der får beskeder osv. fra din læge.
Det med frygten ved jeg dog ikke hvordan man sådan rigtig kan komme af med. Jeg kom selv af med det da jeg startede på p-piller. Det var dog på grund af smerter jeg startede på pillerne, men det er noget du snakker med din læge om.
Håber det her kan bruges til noget.
Hilsen mig<3

  • F, Pige, 16 år

Hej pige 15 år

Jeg forstår dig 100% og det er helt vildt godt du tænker dig om inden du gør noget. Jeg synes du skal prøvet at sige til din mor, at du gerne vil have en snak med hende, for hun kender måske situationen og det kan også gøre i bliver tættere, hvis du tør henvende dig til hende. Hvis du virkelig ikke vil snakke med din mor om det, så kan du henvende dig til din læge, da du ikke behøver forældre til at komme med, da du er over 15 år, men det er nok godt hvis din mor er der til at støtte.

Håber det hjalp og det hele lykkedes.

  • Anonym, Pige, 15 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Er du bange for at du er blevet gravid? Få gode råd her

Hvis du har haft ubeskyttet sex og er bange for, om du måske er gravid, kan det være, du har spørgsmål som: Hvordan ved jeg, om jeg er gravid? Hvornår kan jeg tage en graviditetstest? Hvad er chancen for, jeg er gravid? Har lægen tavshedspligt? Kan jeg tage en fortrydelsespille?

Det kan også være du efterfølgende får tanker som: Hvilken prævention er bedst? Hvordan fortæller jeg det til ham, jeg har været sammen med?

Her på siden kan du få hjælp ved at prøve guiden, læse gode råd eller breve fra andre børn. Du kan også se, hvilke rettigheder du har, hvis du skal tale med din læge.

Guide
Er du i tvivl, om du kan være blevet gravid? Klik igennem guiden og få svar på det, du er usikker på.

Kan du være blevet gravid?

Er du bange for, at du kan være blevet gravid? Start med at svare på spørgsmålene. Så har vi nogle forslag til, hvad du kan gøre.

Graviditet Andre der hjælper

Klinkker for prævention og sexsygdomme

Rådgivning og undersøgelse - prævention, graviditet og sexsygdomme
Læs mere

Mødrehjælpen

Rådgivning vedr. uønsket eller planlagt graviditet og til unge forældre
Læs mere

Sexlinien

Rådgivning og information om krop, seksualitet, sex, grænser og køn (15-25 år)
Læs mere
Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat