Brev

Momio er ikke altid så godt….

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Hej pige på 11 år(: Jeg spiller selv momio, og har også selv oplevet den slags typer, og de er desværre ret normale derinde. De eneste og bedste man kan gøre, er at andmelde og blokere dem, som du også har gjort.
-a

  • Anonym, Pige, 16 år

Hej.
Spillede selv momio da jeg var mindre. Mit bedste råd til dig er at du skal tænke dig rigtig meget over hvem du skriver med fx. om de meget ældre end dig fordi tit kan det være gamle mænd der gerne vil se dig. Jeg synes generelt ikke du skal sende billeder af dig selv på momio. Sørg for at blokere og andmelde personen når det sker.
Kan høre det gør dig lidt bange så jeg synes du skal tale med en voksen du stoler på eller en bedste veninde. Husk dine forældre ved godt det ikke er din skyld de spørg om sådan noget og du har gjort det rigtige nemlig at blokere personen.

  • Anonym, Pige, 14 år

Hej pige på 11 år.

Det er en ubehagelig oplevelse du har haft. Det er godt at du har anmeldt og blokeret ham. Når du har oplevet noget der er ubehageligt på den måde, kan det være en rigtig god idé at snakke med dine forældre. Jeg ved godt at det måske kan være pinligt, og måske er det også lidt svært at snakke om. Men jeg er sikker på at dine forældre vil være rigtig glade for, at du kommer til dem hvis du oplever sådan noget. På den måde kan de også hjælpe dig, hvis de oplever at du bliver ked af det.

Hilsen skolelæreren der har prøvet det samme, da jeg var på din alder.

  • Anonym, Pige, 23 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Er du blevet seksuelt krænket?

Seksuelle krænkelser er, hvis du bliver tvunget, presset eller lokket til noget seksuelt. Det kan også være en krænkelse, selvom man ikke sagde nej.

En seksuel krænkelse er fx hvis nogen rører ved dig på en seksuel måde, uden at du har givet dem lov. Hvis du bliver bedt om at røre ved dem. Hvis du skal kigge på noget seksuelt eller gøre noget seksuelt – fx tage tøjet af.

Det er heller ikke ok, hvis du bliver presset til at tale om seksuelle emner – fx svare på spørgsmål, om du onanerer.

Det er vigtigt at tale med nogen, hvis man har været udsat for en krænkelse. Her kan du læse mere om seksuelle krænkelser og få gode råd.

Seksuel krænkelse Andre der hjælper

Anmeld voldtægt og seksuelle overgreb

Hjælp til at anmelde voldtægt og seksuelle overgreb
Læs mere

Bryd Cirklen

Hjælp til unge, der er seksuelt grænseoverskridende overfor børn (over 18 år)
Læs mere

Center for seksuelle overgreb

Her kan du få hjælp og støtte efter voldtægt og seksuelle overgreb
Læs mere

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.
Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat