Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

At møde mennesker på internettet

Hej!

Jeg er en pige på 15 år

og jeg elsker online video spil.

For omkring et halvt år siden mødte jeg en masse fantastiske mennesker online.

Vi videochatter så jeg ved godt hvordan de alle ser ud osv.

men problemet er at de næsten alle er 18 eller over.

Er det normalt at jeg nu har venner fra andre lande?

Er det et problem at de er ældre end mig?

Min far synes ikke det er så godt jeg spiller spil

og han ved ikke at jeg snakker med dem

eller at de er ældre end mig.

Men de er virkelig nogle søde mennesker og nogle gode venner.

Er der andre der også har/ har haft det sådan?

Pige, 15 år
Svar fra andre

Børn

Hej pige på 15 år
Det er helt normalt på den alder, tror jeg. Jeg er selv 15 år, men har ikke venner på internettet, men mine venner har nogle. Venner på internettet kan være sjove at snakke med, men man skal passe lidt på, for nogle gange er folk ikke altid dem som de udgiver sig for at være. Det vigtigste er, at du ikke gør noget, som er uovervejet eller som du er utryg ved. Kun gør det, som du føler dig 100% tryg ved og kender konsekvenserne af.
Pas godt på dig selv,
Pige på 15

  • pige på 15, Pige, 15 år

Hej pige på 15.

Ja, det er helt normalt at have venner fra andre lande som man taler med. Men pas på, det er ikke altid at de er virkelige selvom du har set dem på facetime. Så lad være med at dele ud af dig selv eller hvad man nu siger.

Det kan selvfølgelig godt være et problem at de er ældre men hvis det virker fint og jeres venskab er godt så kan jeg slet ikke se noget forkert i det.

Lad være med at fortælle din far omkring dem, hvis det nu viser sig at en af dem er falske så skal du selvfølgelig sige det med det samme så han kan hjælpe dig.

-1234

  • 1234, Dreng, 16 år

Hej pige på 15 år jeg er 12 snart 13 og jeg har venner på internettet mig og mine intet venner har en snapchat gruppe og alle. Er søde men pas på få ikke altid er folk dem se udgiver sig få at være kh mig<3

  • Mig, Pige, 12 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Er du gamer eller gambler? Få gode råd her

Der er rigtig mange børn og unge, der spiller online spil, gamer eller dyrker esport. Mange har det som en fritidsinteresse, hvor de hygger sig med deres kammerater eller online venner. Men hvis det bliver til en afhængighed, så er det et problem, du skal have hjælp til.

Hvis du gamer rigtig meget, kan det være, du har spørgsmål som: Hvordan kan jeg game mindre? Jeg føler mig ensom, hvordan får jeg venner i klassen? Jeg bliver udelukket, når jeg spiller, hvad skal jeg gøre?

Når man gamer støder man også på muligheden for at gamble. Men hvad er forskellen egentlig? Og hvad gør man, hvis man er blevet afhængig af at gamble?

Her kan du finde gode råd, du kan se film om, hvordan andre kom ud af deres afhængighed eller du kan prøve testen, og få en fornemmelse for om gamingen eller gamblingen fylder for meget i dit liv.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat