Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Alt for meget gaming

Hej er en dreng på 12 år og elsker gaming

jeg spiller meget rigtigt meget

jeg kan ikke finde ud af at stoppe med at spille

det gør ud over mine søskende og far og mor.

kom med nogle råd til hvordan jeg stopper.

Dreng, 12 år
Svar fra andre

Børn

Du kan fx lave et skema på hvor meget du må spille om dagen
Fx du kan sige jeg må spille 2 timer om dagen
Og så vis du spiller over kan du fx sige at du ikke må spille den næste dag eller at du ikke må spise slik på næste fredag eller nårr noget🤗

  • Humuslaget, Pige, 15 år

Hejsa! Jeg har stået i selv samme situation, som dig, dengang jeg var på din alder.
Jeg husker selv, hvor meget computer jeg spillede, sammen med vennerne efter skole. Som en anden person skriver, så kan du lave et skema – det prøvede jeg selv, men det virkede ikke for mig. Måske virker det for dig?
Du virker oprigtigt ked af det, og derfor synes jeg at du skal fortælle dine forældre, at du godt kan lide at spille, men at du synes du spiller for meget. Der er mange former for afhængighed, ligesom nogen spiller fodbold hver dag, så spiller du computer hver dag. Man skal gøre det man kan lide, men alt med måde.
På Windows er der en menu, som hedder ‘forældrekontrol’; her kan der blive angivet et x antal timer, du kan spille. Når tiden er gået, lukket computeren af sig selv. Det er ikke en løsning, som jeg selv brugte dengang, men derfor kan det måske alligevel hjælpe? Jeg vil i hvert fald sige, at interessen for at spille når man bliver ældre, falder. Dels fordi skolen og vennerne begynder at fylde mere.
Derfor vil mit bedste råd være: Nyd den tid, som du har lige nu. Og fortæl dine forældre, hvordan du har det – er sikker på, at de vil blive glade, hvis du åbner op. De kan helt klart hjælpe dig med det.
Mvh

  • Oliver, Dreng, 20 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Er du gamer eller gambler? Få gode råd her

Der er rigtig mange børn og unge, der spiller online spil, gamer eller dyrker esport. Mange har det som en fritidsinteresse, hvor de hygger sig med deres kammerater eller online venner. Men hvis det bliver til en afhængighed, så er det et problem, du skal have hjælp til.

Hvis du gamer rigtig meget, kan det være, du har spørgsmål som: Hvordan kan jeg game mindre? Jeg føler mig ensom, hvordan får jeg venner i klassen? Jeg bliver udelukket, når jeg spiller, hvad skal jeg gøre?

Når man gamer støder man også på muligheden for at gamble. Men hvad er forskellen egentlig? Og hvad gør man, hvis man er blevet afhængig af at gamble?

Her kan du finde gode råd, du kan se film om, hvordan andre kom ud af deres afhængighed eller du kan prøve testen, og få en fornemmelse for om gamingen eller gamblingen fylder for meget i dit liv.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat