Brev

Yellow?…

Hej alle sammen! (:

 

Jeg skriver fordi jeg lige har brug for at høre andres mening om appen Yellew og hvornår det er okay at begynde at bruge den.

Nogle af mine venner har den og siger at jeg også burde få den og det vil jeg vildt gerne!

 

Altså jeg er nææææsten 13 og jeg har Snapchat, Instagram og Facebook men jeg magler ofte nogle at skrive med og jeg jo også begyndt at syntes at drenge er intrasandte så det kunne være fedt skrive med nogle. Det er bare det at jeg vil ikke have at mine forældre blander sig i mit privatliv og sådan noget.

 

Jeg ved godt at der pædofiler og sådan noget og jeg har selv været ude for noget af det samme men fik det stoppet og sagde det til en voksen.

Jeg kan godt finde ud af at passe på mig selv men syntes i at jeg skal sige til mine forældre at jeg opdrætter en profil selvom jeg virkelig ikke vil?

Skal jeg overhovedet oprætte en profil for der er nogle der siger den er ligesom Tinder for børn?

 

Jeg ikke et supergodt forhold til mine forældre og jeg gider virkelig ikke snakke med dem om det for jeg ved det og det er så træls.

– Pigen der er i tvivl

Pige, 12 år
Svar fra andre

Børn

Hvis du vil så gør det dine venner skal ikke besteme hvis de siger nej gør hvad du vil havde selv appen men droppede det

  • Anonymous, Dreng, 12 år

Hej. Aldersgrænsen for Yellow er jo 13. Yellow er ikke en slags børnetinder. Yellow er der for at man kan finde nye venner, fra hele verdenen.

  • FtMNicolaj, Dreng, 15 år

Da jeg var på din alder, har jeg skrevet med en del personer fra hele verden, som jeg har mødt gennem nogle sociale medier, som mine forældre hverken vidste jeg havde profiler på eller medier som de ikke engang vidste eksisterede. Det har både være skidt og godt, fordi hvis dine forældre er typen der kan finde på at tage din mobil og tjekke den igennem, så skal du gøre op med dig selv om de skal vide du har Yellow eller om du f.eks. skal slette appen inden de tjekker din mobil. – Men det jo bare et tilfælde, hvis dine forældre er sådan. Ihvertfald gør op med dig selv hvad du vil gøre overfor dine forældre, hvis du vælger at hente den app.
Uanset hvad skal du også passe på dig selv, da der kan være nogle klamme typer på alle medier, men du lyder som en fornuftig pige.

  • Ane, 17 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Hvordan er dit digitale fællesskab?

Når man skriver sammen online, kan tonen hurtigt blive grovere, og vi kan nemt misforstå hinanden. Det kan være fordi, vi ikke kan se andres reaktioner, og derfor ikke opdager, at de måske er blevet kede af det.

Er du blevet mobbet, holdt udenfor eller talt grimt til på nettet, er det ikke okay. Og der er heldigvis en masse voksne, som skal hjælpe dig med at få det stoppet, så du kan få det bedre.

Klik dig videre her og få gode råd til dit digitale liv og fællesskab!

Trin for trin hjælp
Har du været udsat for ulovlig billeddeling? Få hjælp her, hvis nogen har delt et billede eller en video af dig.

Er dine private billeder blevet delt?

billeddeling

Er dine private billeder blevet delt? Eller har du selv delt billeder eller videoer?

Uanset om du selv har delt, har modtaget noget eller selv er blevet krænket, er det det vigtigt, at du reagerer.

Læs mere her og få hjælp til, hvad du kan gøre hvis du er stødt på det eller selv har været udsat for billeddeling. Du kan også få gode råd, læse andre børns breve, quizze eller se film om billeddeling.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat