Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Spørgsmål til p-piller

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

hej søde pige, jeg er 14 år og har været på det nu i 1 år. Lægen stiller dig spørgsmål om allergi osv, du skal ikke undersøges eller have bukserne nede på nogle måde! du skal dog til opsyn en gang i mellem fordi lægen skal se om dit blodtryk fungere og lægen skal vide hvilke bivirkninger du får om du skal på andre p-piller❤️‍🔥
mvh pige på 14 år

  • pige på 14, Pige, 14 år

Hej søde,
Din mor kan vente ude i venteværelset og bliver der noget, som du gerne vil have hun skal være med til, kan lægen kalde hende ind.

Med det sagt, har lægen generelt aldrig interesse i, om det fordi du seksuelt aktiv, deres job er at sikrer du kan tåle dem, og at der ikke er nogen sundhedsrisiko ved at du tager dem.

Hvad du siger til lægen, er som sådan op til dig, bare du ikke lyver. Der kan være stor forskel på, om man vil betro sig til sin læge, det kommer an på det forhold man har.

Min egen læge, har fulgt mig det meste af mit liv, hun har det mig vokse op, blive til en teenager, en kvinde og i dag mor til to.

Derfor føltes det naturligt for mig, da jeg kom og sagde, at jeg gerne vil på p-piller, fordi jeg er blevet seksuelt aktiv, og har et behov for ar kunne være mærke ham, uden et lag gummi i mellem.

Men det betyder ikke du skal sige det samme. Du kan sagtens sige det pga. din menstruation. Vigtigst er du ikke taler usandt, og fortæller du at du er seksuelt aktiv, ja lægen er som sådan ligeglad, men lægen vil muligvis stille et par spørgsmål i forhold til graviditet, risiko og kønssygdomme.

Udover det, fik jeg er bedre sexliv da jeg kom på piller, da sex bare er bedre uden kondom. Så glæd dig søde 😊❤️

Håber det er svar der kan bruges for dig.

  • A, Pige, 21 år

Hej. Jeg har aldrig prøvet det før, da mine forældre er gynækologer, og jeg dermed har fået udskrevet p-piller hos dem.
dog arbejder jeg i en gynækologisk klinik, så jeg ved en del om hvordan det foregår;)

Hvis du tager til egenlæge, så kan du enten blive vider henvist til en gynækolog, ellers så kan lægen selv udskrive p pillerne.
Hos egen læge skal du bare forklare at du ønsker prævention. Det kan godt være at lægen spørger indtil din forholds status ift. risiko for kønssygdome, hvis du nu skulle have flere sexuelle partnere.
Du ville formentligt også skulle svare på din families sygehistorik med blodpropper, så det godt at have styr på inden.

Hvis du skal til gynækolog for at få udskrevet p piller, er der et obligatorisk spørgeskemas, som du ville skulle svare på.
På det spørgeskema skal du svarer på livsstils spørgsmål som udannelse, arbejde, rygning, vægt, højde, forholds status, om du er seksuelt aktiv. også sygehistorik herunder; tidligere sygdomme/operationer, familiehistorik med kræft, cyklus længde og sidste menstruation dato samt om du tidligere har fået en spontan eller provokeret abort. (Det mange spørgsmål, men de er lovpligtige)

Begge steder er det bare en samtale, og du behøver ikke at tage bukserne af, hvis du bare skal have udskrevet p piller.
Når du har fået udskrevet p pillerne, så kan du bare tage ned på apotek og hente dem.

Jeg håber at du får en god oplevelse:)

  • Katarina, Pige, 19 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få endnu flere gode råd om Forelskelse, kærlighed og kærestesorger

Kærlighed og forelskelse kan være det bedste, men hvis dit hjerte er blevet knust, kan det også gøre rigtig ondt!

Hvordan får man en kæreste? Er du forelsket? Ved du ikke, hvordan du flirter eller scorer dit crush? Er du blevet helt vild med din bedste ven?

Måske du er midt i et break up og har kærestesorger? Eller måske du gerne vil slå op med din kæreste – men hvordan gør man det?

Det kan også være, du er jaloux på din ven, fordi han scorede hende, du var vild med. Eller måske jalousien dukker op, hvis din kæreste er sammen med sine venner.

Her på siden kan du finde svar på spørgsmålene ved bl.a. at prøve scoreguiden, kysseskolen, se videoer eller få råd om kærestesorger og forelskelse.

Ramt af kæreste sorger? Få gode råd!

Det kan gøre så forbandet ondt at have kærestesorger! Her kan du få gode råd til, hvordan du bedst kommer igennem dine kærestesorger.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat