Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Spille forelsket?

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Forstår så meget! Mine veninder snakke hele tiden om drenge, og alt det der med “ej tror du han kan lide mig” “i passer så godt sammen” “hvem kan du bedst lide” osv… er så træt af alt kun handler om drenge! Men lad hver med at få en kæreste bar for at få en, det kan nemt skabe problemer. Også overfor drengen hvis han godt kan lide dig❤️ Måske hver lidt med selvom det svært og når det så bliver lidt for meget/sådan at du ik magter det mere så sig det til dem, eller spørger om i ik Ka snakke om noget andet, du virkelig ik den eneste der har det sådan✨

  • 🥰, Pige, 13 år

Jeg forstår virkelig godt, de fleste piger fra min klasse snakker også hele tiden og drenge og kærester. Og jeg syntes at der er en irriterende. Mit råd er at du IKKE skal opfinde en kæreste! Selv Om det er hvad alle snakker om, så vil det ikke hjælpe til at samtalen bliver mere spændende. Du kan måske prøve at skifte emne, og hvis det ikke virker, kan du prøve at snakke med andre fra din klasse.

  • Anonym, Pige, 14 år

Kæmpe frustration, det forstår jeg virkelig godt! Dog hjælper det ikke at hoppe med på deres vogn, og lades som om. Du er 14 år og går i 7. klasse, og det synes jeg egentlig bare, at du skal fokusere på at have det fedt med. Det er meget forskelligt fra ung til ung, hvornår sådanne ting bliver interessante for én selv.
Jeg fik faktisk selv en kæreste da jeg var 14, som jeg var sammen med i 11 måneder. Og det gjorde jeg af den årsag, at alle andre på min årgang også havde en kæreste, så jeg tænkte “Jamen, det skal jeg så også” men ej. Jeg ønskede ikke det forhold, og jeg ved endnu ikke helt, hvorfor jeg egentligt var sammen med ham.
Og lige præcis derfor synes jeg, at du bare skal holde dig til dine egne tanker og følelser, også lade dem om deres drenge- og kærestesnak, hvis det er det de vil. Du kunne jo eventuelt prøve at dreje emnet hen til noget som du synes er fedt? Det kunne være I havde en masse spændende ting at snakke om blandt jer veninder.
Men ikke noget med at spille med på den, det bliver bare ikke rart for dig.

  • 😇, Pige, 18 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Venner er noget af det allerbedste! Men hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Hvis I er kommet op og skændes og der er drama, så kan det gøre en rigtig ked af det. Hvordan løser man så konflikten og bliver venner igen?

Måske har du en ven, som går igennem en svær periode? Fx oplever skilsmisse, sygdom i familien eller kærestesorger. Hvordan kan man så hjælpe sin ven bedst muligt?

Nogen gange kan kærlighed også påvirke venskaber. Hvad hvis man bliver forelsket i sin bedste ven? Skal man sige det eller håbe det går over? Og hvad hvis dig og din ven har det samme crush? Eller hvis du kommer til at kysse med din vens kæreste?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Bekymret for din ven? Få flere råd til, hvordan du kan hjælpe

Har din ven fortalt dig, at der er noget, han eller hun synes er svært? Har du lagt mærke til, at din ven opfører sig anderledes end normalt? Eller er der noget helt tredje, der gør, at du bekymrer dig?

Der er mange forskellige måder at vise på, at man er ked af det. Nogle er ikke bange for at fortælle det. Mens andre holder det hemmeligt.

At gå rundt med nogle svære tanker skal ikke skjules. Men nogle gange kan det være svært at få sagt højt og gjort noget ved.

Det er derfor rigtig rart med gode venner. Venner kan hjælpe os, når vi er kede af det og få os i godt humør igen. Men husk på at når man er barn, er det aldrig dit ansvar at sørge for, din ven bliver glad igen. Det er de voksne, der skal træde til.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat