Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Sove sammen

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Hej
Jeg har selv haft det på helt samme måde som dig, når det kommer til at tale i telefon. Det er meget normalt, og noget mange har svært ved. Mine forældre har tvunget mig til selv at ringe til eks. lægen siden jeg var ca. din alder, og det har taget mig mange gange at finde ro i det. Noget der har hjulpet mig er først og fremmest at huske på, at den person som tager telefonen gør det hele tiden. For hende/ham er du bare endnu en som ringer ind, så hvis du kludre lidt i det, så glemmer de det allerede når en ny ringer ind. En anden ting som hjælper er, at snakkee med dine forældre om hvad du skal sige, og så skrive det ned på et papir (enten ordret eller i stikord). På denne måde skal du ikke gå i panik over hvad du skal sige, for du har noget at gå ud fra. Du skal ikke sige ret meget, da det kun er personen i den anden endes job at skaffe dig en tid til lægen. Jeg ville bare sige: ” Hej du snakker med (…), jeg ringer da jeg ønsker en tid til lægen i forbindelse med at komme på p-piller”.

Håber det kunne hjælpe 🙂

  • Anonym, Pige, 19 år

Da jeg startede på pillen som 16-årig bestilte jeg tiden elektronisk. Jeg kunne godt selv oprette en bruger på hjemmesiden for mit lægehus, når jeg var over 15. Jeg syntes nemlig også, det ville være MEGA pinligt at skulle ringe om.
Ellers ved jeg også, at en af mine veninder bare ringede ind og bad om en tid og sagde at det handlede om ondt i knæet. Da hun så kom ned til lægen fortalte hun, hvad det egentlig handlede om. Det var vist overhovedet heller ikke et problem.

  • Astrid, Pige, 20 år

Jeg synes dine forældre virker vildt large at du må sove med din kæreste. Det måtte jeg ikke da jeg var 15! Det er helt fair at dine forældre forlanger du selv skal aftale tid med lægen. Er man gammel nok til at have sex er man også gammel nok til at gå til læge omkring det. Nogle læger, men ikke alle, har en online mulighed. Du er 15 og er så gammel nok til at oprette en bruger. Du kan også bare ringe til sekretæren og bede om en konsultation, du behøver ikke sige hvad det drejer sig om. Du kan også bare gå forbi lægen, og aftale en tid med sekretæren. Held og lykke med nætterne med kæresten!

  • Jasmin, Pige, 17 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få endnu flere gode råd om Forelskelse, kærlighed og kærestesorger

Kærlighed og forelskelse kan være det bedste, men hvis dit hjerte er blevet knust, kan det også gøre rigtig ondt!

Hvordan får man en kæreste? Er du forelsket? Ved du ikke, hvordan du flirter eller scorer dit crush? Er du blevet helt vild med din bedste ven?

Måske du er midt i et break up og har kærestesorger? Eller måske du gerne vil slå op med din kæreste – men hvordan gør man det?

Det kan også være, du er jaloux på din ven, fordi han scorede hende, du var vild med. Eller måske jalousien dukker op, hvis din kæreste er sammen med sine venner.

Her på siden kan du finde svar på spørgsmålene ved bl.a. at prøve scoreguiden, kysseskolen, se videoer eller få råd om kærestesorger og forelskelse.

Ramt af kæreste sorger? Få gode råd!

Det kan gøre så forbandet ondt at have kærestesorger! Her kan du få gode råd til, hvordan du bedst kommer igennem dine kærestesorger.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat