Brev

Skal jeg have en kæreste eller ej

I min klasse har mange af pigerne en kæreste
og det betyder at hvis man har en kæreste så er man med de seje

jeg har bare ikke nogen og jeg ved ikke om jeg skal få en
men jeg har jo ikke lyst

det er kun sådan
at jeg kan være sammen med de andre piger

hvad skal jeg gøre jeg ved det ikke selv

Pige, 12 år
Svar fra andre

Børn

Hej
Du er kun 12 år gammel, så du har hele livet for, at få en kæreste. Det er vigtigt, at du selv vil have en kæreste. Så jeg synes slet ikke, at du skal have en kæreste for, at være sammen med dine veninder.
Hvis du føler dig udenfor, når dine veninder er sammen, så tag en snak med dem fortæl hvordan du føler det.

  • A, Pige, 12 år

Hej pige på 12 år.
Jeg ville råde dig til ikke at få en kæreste, bare fordi at alle de andre har en. Jeg tror virkelig at du kommer til at fortryde det, og hvis de der “seje” børn kun synes at du er sej, vil du så virkelig gerne hænge ud med dem? Er de virkelig dine vener? Hvad med måske at få nogle andre venner, som accepterer dig som du er, og er ligeglad med om du har en kæreste eller ej? Du skal først få en kæreste når DU har lyst og er klar til det!
Håber at du kunne bruge mit svar, og jeg håber at det bliver bedre!

– Pige på 12 år

  • Anonym, Pige, 12 år

Hej
Jeg tror at der er rigtig mange der bare får en kæreste, for at sige at de har en, fordi det kan virke sejt i den alder. Det er jo lidt fjollet, og hvis du ikke rigtig har lyst til det, så synes jeg ikke at du skal presse dig selv til det.
Vh Pige, 14 år

  • Anonym, Pige, 14 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få endnu flere gode råd om Forelskelse, kærlighed og kærestesorger

Kærlighed og forelskelse kan være det bedste, men hvis dit hjerte er blevet knust, kan det også gøre rigtig ondt!

Hvordan får man en kæreste? Er du forelsket (måske for første gang)? Ved du ikke, hvordan du flirter eller score dit crush? Er du blevet helt vild med din bedste ven og ved du ikke, hvordan du får det sagt uden at ødelægge venskabet? Er du i tvivl, om du er rigtig forelsket eller om dit crush er vild med dig? Og hvad betyder det, når din flirt sender hjerte emojis eller når han ikke svare på snap?

Måske du er midt i et break up og har kærestesorger og tænker over, hvorfor det gør så ondt? Hvor lang tid det varer og hvordan du kommer videre? Eller måske du gerne vil slå op med din kæreste – men hvordan gør man det, på en sød måde?

Det kan også være, du er jaloux på din ven, fordi han scorede hende, du var vild med. Eller måske jalousien dukker op, hvis din kæreste hellere vil ses med andre end dig. Og hvordan taler man så, om sine følelser?

Her på siden kan du finde svar på spørgsmålene ved at prøve scoreguiden, kysseskolen, se videoer, læse andre børns breve, få råd om kærestesorger og forelskelse, eller ved at stemme og give din mening om fx aldersforskel mellem kærester.

Kærlighed Andre der hjælper

Privatsnak

Stil spørgsmål om om kroppen, pubertet, følelser, forelskelse, kærester, sex og prævention.

Læs mere

Sexlinien

Rådgivning til unge ml 15-25 år om seksuelle spørgsmål og problemer, prævention, sexsygdomme, graviditet, nødprævention, abort m.m.

Læs mere

Voldsom Kærlighed

Voldsom Kærlighed er for dig mellem 16-24 år, som har brug for hjælp til at bearbejde dine oplevelser og leve et ungdomsliv uden kærestevold. Er det ikke dig, men én du kender, der er udsat for kærestevold, så kan du også få hjælp til at hjælpe den, du kender. Mange unge synes, at det kan være […]
Læs mere
Chat
Chat