Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Sex? Pubertet ? Kærester?

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

DU skal ikke haste med at have sex. Hvis du føler det er for tidligt så er det for tidligt. Du skal ikke havne i en situtation hvor du føler dig presset til sex. Jeg synes alt under 15 er forkert, så er jeg ligeglad med hvornår man er “psysisk klar”, det er ikke lovligt når du er under 15. Når du selv er 15 nu er det bestemt ikke for sent, det er kune nu du “efter loven” må have sex. Og det er meget forskelligt fra person til person hvornår man føler sig klar til det. Desværre er ungdommen i dag blevet sådan at jo tidligere man har sex jo mere “prestige” er der i det! Og det er HELT forkert! Når du møder en dreng som du føler dig 100% tryg ved, og har kendt ham længere tid end 1 uge. Så kan du helt sikkert mærke at du er klar til sex. Sex er ikke noget man bare lige gør. Det er det mest intime øjeblik i din ungdom (Specielt den første gang) og det er vigtigt du netop ikke føler dig stresset da det kan få store konsekvenser. Jo mere nervøs og spændt du er under din første gang jo mere ondt kan det også gøre, og det er bestemt ikke rart når det gør ondt at have sex. Derfor vent til du er 100% klar og ikke et sekund før! 😉

  • Lulu0000, 19 år

Det afhænger af hvornår man er klar til sex. Nogle bliver det som 14-årlige og andre som 20-årige, og der er jo ikke noget forkert i ikke at have en kæreste, men hvis du vil have en kæreste, og der er en dreng/pige du kan lide kan du jo prøve dig frem lige så stille.

  • BOIII, Dreng, 13 år

Du har massere af tid, synes personligt at når man er 15 er det lidt for tidligt. Mistede min mødom lige inden jeg fyldte 15, der var ikke en god oplevelse fordi jeg ikke var psykisk klar.
Det okay at have en kæreste i den alder, men vent med sex.
Hvis en dreng du falder for vil have er bevis på at du elsker ham, som så er at gå i seng med ham – Drop ham.
Hvis han ikke kan vente til du er klar – drop ham.
Man skal virkelig passe på, drenge i alderen 14-20 tænker for det meste med hvad de har i bukserne og ikke i hovedet.

  • Felicia, 16 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Har du spørgsmål til sex eller den første gang?

Den første gang kan for nogen være en stor ting. Og mange har allerede en forestilling om, hvordan det bliver. Derfor kan nogle opleve at blive nervøse, fordi de gerne vil have en god oplevelse. Men det betyder også, at det kan blive svært at slappe helt af. Nervøsiteten kan fx gøre det svære for drenge at få en stiv pik, og for pigerne at blive våde. Det bedste råd er derfor at tage det helt stille og roligt, og tale sammen om det. 

Det er helt almindeligt at blive nervøs eller usikker omkring sin første gang. Måske du er usikker på, om du kan finde ud af det? Om du vil kunne lide det? Hvornår du er klar? Eller om du ser ”rigtig” ud? 

Der findes ikke nogen rigtig eller forkert måde at se ud på. Kroppe og kønsdele ser forskellige ud. Læs mere her, og få flere gode råd til sex og den første gang! 

Quiz om sex, seksualitet og krop

Kender du til myterne?

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat