Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Sex og kærester

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Det er forskelligt hvornår man har sex. Nogle har sin første gang som 11-årig. Andre er først i 20’erne når det sker. Jeg synes personligt at man skal have sin første gang når man føler at man er klar og når man har en man er tryk ved at gøre det med. Jeg er selv 15 og har ikke haft min første gang, men kender mange der allerede har haft sex og andre der ikke har haft sex. Så du er ikke for tidligt på den. Du er heller ikke for sent på den. Og det er ikke for tidligt at få en kæreste. Hvis du gerne vil have en, skal du bare møde en masse drenge og føl efter om du føler noget. Hvis du for det, ja, så prøv at flirt med ham og se om det bliver til noget.

  • Anonym, Pige, 15 år

Jeg synes også det er totalt akavet at snakke sex med mine forældre så det undgår jeg helt. Det er forskelligt hvornår man er klar. Det kommer an på så meget, om man er tryg ved den man skal gøre det med, ens krop og og om man er klar i hovedet til det. Jeg vil anbefale at begynde i det små når du skal igang, der er slet ingen grund til at springe ud i samleje med det samme. Man kan kæle og på den måde få tilfredsstillese, det er nok den første tid. Det var det ialtfald for mig. På et tidspunkt får man self trang til at blive forenet men det haster ikke. Altså: Mærk efter og start bare i det små.

  • skytten, Pige, 15 år

Hej godt du skriver men du skal 100% have en Kæreste hvis du vil og så vente til du bliver 14 med at have sex ellers kommer du høj sandsynligt til at fortryde det din mor skal ikke blande sig i om du har kærester når du er 13 men sex skal du vente med til du er 15 eller 14

  • jd, Pige, 16 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Har du spørgsmål til sex eller den første gang?

Den første gang kan for nogen være en stor ting. Og mange har allerede en forestilling om, hvordan det bliver. Derfor kan nogle opleve at blive nervøse, fordi de gerne vil have en god oplevelse. Men det betyder også, at det kan blive svært at slappe helt af. Nervøsiteten kan fx gøre det svære for drenge at få en stiv pik, og for pigerne at blive våde. Det bedste råd er derfor at tage det helt stille og roligt, og tale sammen om det. 

Det er helt almindeligt at blive nervøs eller usikker omkring sin første gang. Måske du er usikker på, om du kan finde ud af det? Om du vil kunne lide det? Hvornår du er klar? Eller om du ser ”rigtig” ud? 

Der findes ikke nogen rigtig eller forkert måde at se ud på. Kroppe og kønsdele ser forskellige ud. Læs mere her, og få flere gode råd til sex og den første gang! 

Quiz om sex, seksualitet og krop

Kender du til myterne?

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat