Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Seksualitet

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Hvis du er i tvivl om du kunne lide hende, så tvivler jeg på at du kunne. Har oplevet to gange at jeg var i tvivl om jeg kunne lide folk, men efter jeg fik mit første crush gik det op for mig at jeg ikke kunne lide dem på den måde. Man ved bare når man rent faktisk kan lide dem – eller sådan var det i hvert fald for mig
Altså de to jeg var i tvivl om jeg havde et crush på, gik jeg hele tiden og tænkte på og tænkte over om jeg kunne lide dem eller om det bare var noget jeg bildte mig ind og sådan, og ved mine rigtige crushes har jeg bare vidst det, jeg kan ikke beskrive det på en anden måde
Men jeg er glad for at du er i et godt forhold nu

  • Jordbær, Pige, 16 år

Hvis du er i tvivl om du har kunnet lide en anden kan det være at du i virkeligheden ikke har det så godt med din nuværende kæreste
Men ud fra dit brev ser det jo ud som om at du har en super god kæreste
Jeg vil sige at du enten bare skal prøve at glemme det eller skal du snakke med din vendinger
måske i skal prøve at kysse igen og mærke efter om det skal være jer to eller om k skal blive hos jeres kærester

  • Lille, Pige, 12 år

Man kan sagtens være i tvivl om sine følelser også finde ud af, at man kan lide en person. Tvivlen opstår fordi man er usikker. For hvad nu hvis man er? Kan man selv acceptere det? Hvad vil andre synes og sige om det? Det tit der den ligger.

Jeg kan ikke tale for alle piger. Men i min omgangskreds, var det meget normalt at vi veninder lavede noget med hinanden. Jeg er selv bi, har haft sex med andre piger/veninder, men aldrig været i et forhold. For os handlet det nok mere om, at piger forstår hinanden, og at det var spændende at udforske den side af en, mere end det handlet om at vi ville være kærester.

Den eneste måde du sådan rigtigt kan finde ud af det på, er at kaste dig ud i det. Min erfaring siger mig dog, at hvis din veninde har kysset meget med dig. Så det fordi hun har lyst, en gang er mest sådan en test, eller måske skete det ved et uheld. Men bliver man ved, så det fordi man normalt godt vil.

Nu har hun en kæreste, det har du også.
Jeg synes ikke du skal begynde at ødelægge noget, men derfor kan i dag godt snakke om det, hvor i taler om det som “Ej kan du huske den gang vi kyssede” også kan i måske grine lidt af det, og byder chancen sig, kan du jo spørger om hun ville have været kærester med dig i dag, hvis i begge ikke var i et fast forhold.

På den måde kan i få åbnet op, du får svar, du får sagt hvad du vil sige, og forhåbentligt bliver det ikke akavet.

  • A, Pige, 22 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

læs og giv råd til at springe ud

Vil du gerne fortælle din familie og venner om din seksuelle orientering?

Her kan du få andre børns gode råd til, hvordan du kan gøre det. Du kan også dele dine egne oplevelser og gode råd.

få flere gode råd og viden om seksuel orientering

Er jeg homoseksuel? biseksuel? Aseksuel? Og hvornår er man overhoved sikker? Det er spørgsmål, som vi oplever, fylder meget på BørneTelefonen. 

Der findes ikke noget rigtigt eller forkert svar. Det kan være meget forskelligt, hvordan man mærker sin seksuelle orientering. Nogle oplever også, at deres seksualitet ændrer sig flere gange i livet. Det handler om, hvad du føler dig tryg og godt tilpas med.  

Her kan du teste din viden om seksuelle orienteringer, få andre børn og unges gode råd til at springe ud, og få hjælp til hvordan du kan blive mere tryg ved din seksualitet 

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat