Brev

pige fra klassen

hvor kan jeg snakke/vise interesse for en pige fra klassen

uden at virke for stalker eller offensiv?

Dreng, 17 år
Svar fra andre

Børn

Spørg ind til hendes liv, og start en samtale derfra. Det vil helt sikkert gøre hende glad!

  • Anonym, Pige, 14 år

Vildt sødt af dig at tænke på den måde. Jeg vil sige at jeg ville blive glad, hvis en dreng spurgte ind til familie, venner, fritidsinteresser og arbejde osv. Så har man ligesom the basics på plads, og man kan ligesom begynde at grine lidt af nogle sjove ting. F.eks. af en oplevelse på arbejdet som hun så fortæller dig om. Det tager noget tid, men helt klart bare start i det små. Det er nemmest. Hilsen mig

  • Hej, Pige, 17 år

Her mit råd.
Du kan starte med at blive venner med hende, du kan prøve og være lidt sammen med hende både i og udenfor skolen, den måde jeg mener sammen på, er at man snakker sammen, eller laver andet hyggeligt, fx se en film, spille et spil, men prøv så måske to eller tre måneder at i har været venner, så prøv at give små komplimenter, fx du ser godt ud idag, du er sød, dejlig, smuk eller fantastisk, du har en flot kjole/T-shirt eller hoodie, eller hvad hun ellers har på af tøj, altså uden på. Mens du spøger hende om sådan noget, så prøv og hver dig selv. Du kan også prøve med at give hende små gaver som viser du kan lide hende, men uden du viser med det samme at du er vild med hende, det kunne fx være du have lavet et armbånd, halskæde, eller øreringe hvis hun går med det, men prøv også at du ikke er for tæt på hende som kæreste nu vil være, det jeg mener, du skal forestille dig hun ikke er en magnet og du er metal som sætter sig fast på en magnet, det kan godt være lidt mærkelig, synes mange piger, også har du sikkert vist du er lidt lun på hende eller hvad man kalder det, du kan prøve spøger indtil hendes interesser, så som, hvad er dit ynglings dyr, sang, mad, alt sådan noget, men prøv og gøre det på en vennemåde, og ikke kæreste måde, når der er gået nogle måneder, og du kender hende så godt som du kan, kan du prøve og fortælle dine følelser for hende, men prøv og sige det på en stille og rolig måde, så det ikke bliver indviklet for jer begge eller akavet, men du kan prøve og skrive til hende når der er gået nogle måneder og du kender så godt som du kan, så kan du fx skrive, Hej. Kan vi være sammen, hvis hun skriver ja okay, eller hvad hun skrive, og hvis det er hjemme hos dig, kan du have lidt snacks fremme og noget at drikke, når hun så er kommet, kan i gå der ind hvor du har planlagt i skal være, når i begge har sat jer ned, kan du tilbyde hende nogle snacks eller noget drikke, hvis hun så spøger, hvad ville du, siden du spurgte om vi kunne være sammen, eller hvad hun nu ville sige, så kan prøve at sige, jeg har noget jeg gerne vil sige til dig, men inden jeg siger det, lover du at lade hver med at blive sur, ked af det eller hvad hun ellers kunne blive som kunne gøre dig ked af, hvis hun så har sagt ok, så kan du prøve at sige noget i den her stil, det jeg vil sige er, at…………………….jeg…………………….er………………………..vild……………………..med……………………………dig/forelsket…………………………i……………………..dig. Det kan godt være svært og få sagt, men det kan være der hjælper og få det sagt, næsten når hun lige er kommet hjem til dig, og i er gået der hen i skulle. Håber du kan bruge mit råd.

Er selv pige, så har prøvet skrive lidt om hvad piger måske ville kunne lide, men det skifter fra person til person hvad de kan lide.

  • J, Pige, 14 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få endnu flere gode råd om Forelskelse, kærlighed og kærestesorger

Kærlighed og forelskelse kan være det bedste, men hvis dit hjerte er blevet knust, kan det også gøre rigtig ondt!

Hvordan får man en kæreste? Er du forelsket (måske for første gang)? Ved du ikke, hvordan du flirter eller score dit crush? Er du blevet helt vild med din bedste ven og ved du ikke, hvordan du får det sagt uden at ødelægge venskabet? Er du i tvivl, om du er rigtig forelsket eller om dit crush er vild med dig? Og hvad betyder det, når din flirt sender hjerte emojis eller når han ikke svare på snap?

Måske du er midt i et break up og har kærestesorger og tænker over, hvorfor det gør så ondt? Hvor lang tid det varer og hvordan du kommer videre? Eller måske du gerne vil slå op med din kæreste – men hvordan gør man det, på en sød måde?

Det kan også være, du er jaloux på din ven, fordi han scorede hende, du var vild med. Eller måske jalousien dukker op, hvis din kæreste hellere vil ses med andre end dig. Og hvordan taler man så, om sine følelser?

Her på siden kan du finde svar på spørgsmålene ved at prøve scoreguiden, kysseskolen, se videoer, læse andre børns breve, få råd om kærestesorger og forelskelse, eller ved at stemme og give din mening om fx aldersforskel mellem kærester.

Kærlighed Andre der hjælper

Privatsnak

Stil spørgsmål om om kroppen, pubertet, følelser, forelskelse, kærester, sex og prævention.

Læs mere

Sexlinien

Rådgivning til unge ml 15-25 år om seksuelle spørgsmål og problemer, prævention, sexsygdomme, graviditet, nødprævention, abort m.m.

Læs mere

Voldsom Kærlighed

Voldsom Kærlighed er for dig mellem 16-24 år, som har brug for hjælp til at bearbejde dine oplevelser og leve et ungdomsliv uden kærestevold. Er det ikke dig, men én du kender, der er udsat for kærestevold, så kan du også få hjælp til at hjælpe den, du kender. Mange unge synes, at det kan være […]
Læs mere
Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat