Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Min veninde’s ex

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Hej 12-årige pige.
Jeg kan godt forstå, hvorfor din veninde føler sig sur og måske ked af det. Hvordan ville du have det, hvis du fandt ud af, at din kæreste havde kysset din bedste veninde, mens i var kærester? Hvis det var mig, ville jeg nok føler mig enormt ked af det, magtesløs og forrådt. Prøv at se det fra din venindes side.
Men det var også meget dumt af drengen, at han var sin kæreste utro med hendes (bedste) veninde. Han skulle nok have tænkt det lidt mere igennem inden, men sket er jo sket.
Her er mit råd: Selvom ingen kan gå tilbage i tiden og lave en helt ny start, kan man starte nu og lave en helt ny slutning. Du kan give din veninde en rørende undskyldning, og prøve at starte forfra, for at få et godt venskab med hende igen. Du kan eventuelt også tale med drengen om det, så i måske begge to kan sige undskyld. Det tror jeg, at din veninde ville virkelig sætte pris på.
Hilsen #1.

  • #1, 15 år

Hej pige.
Jeg synes, at du skal prøve at tale med din veninde om det. Hun føler sig nok meget svigtet, så du burde virkelig tænke over at tale med hende om situationen og fortælle hende, at du er ked af det, der skete, og at det skete på den måde.
Måske er det bedst, hvis du også lige taler med ham drengen om det først og spørger ham om, hvorfor han gjorde det, og hvad han havde regnet med, at der ville ske. Måske tænkte han slet ikke over, at det kunne få konsekvenser og gå udover dig og din venindes venskab. Prøv at få ham til at forklare det.
Hilsen en 15-årig.

  • Anonymous, 15 år

Hej jeg synes at du skal vælge mellem dem det kan godt være svært men du må finde ud af om du vil havde din ven/inde tilbage eller du vil beholde din kæreste? Hvad betyder meste for dig?

  • Anonymous, 12 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Venner er noget af det allerbedste! Men hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Hvis I er kommet op og skændes og der er drama, så kan det gøre en rigtig ked af det. Hvordan løser man så konflikten og bliver venner igen?

Måske har du en ven, som går igennem en svær periode? Fx oplever skilsmisse, sygdom i familien eller kærestesorger. Hvordan kan man så hjælpe sin ven bedst muligt?

Nogen gange kan kærlighed også påvirke venskaber. Hvad hvis man bliver forelsket i sin bedste ven? Skal man sige det eller håbe det går over? Og hvad hvis dig og din ven har det samme crush? Eller hvis du kommer til at kysse med din vens kæreste?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Bekymret for din ven? Få flere råd til, hvordan du kan hjælpe

Har din ven fortalt dig, at der er noget, han eller hun synes er svært? Har du lagt mærke til, at din ven opfører sig anderledes end normalt? Eller er der noget helt tredje, der gør, at du bekymrer dig?

Der er mange forskellige måder at vise på, at man er ked af det. Nogle er ikke bange for at fortælle det. Mens andre holder det hemmeligt.

At gå rundt med nogle svære tanker skal ikke skjules. Men nogle gange kan det være svært at få sagt højt og gjort noget ved.

Det er derfor rigtig rart med gode venner. Venner kan hjælpe os, når vi er kede af det og få os i godt humør igen. Men husk på at når man er barn, er det aldrig dit ansvar at sørge for, din ven bliver glad igen. Det er de voksne, der skal træde til.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat