Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Menstruation-crush

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Når du skal bade i idræt kan du jo altid snakke med din idrætslærer om det. Jeg er sikker på at der er andre i klassen der også springer badning over pga. menstruation. Du kan jo bare lige smutte på toilettet og vaske dig under armene 🙂

  • Anonymous, 13 år

Hej pige<3
Råd til 1)
Blødningen fra din menstruation´, stopper automatisk når du er i svømmehallen. Du kan tage tampon eller bind i for en sikkerheds skyld, men det er ikke noget der behøves, så det skal du ikke være bekymret for!
Råd til 2)
Jeg er sikker på der også er en masse andre piger, der døjer med det samme problem som dig. Prøv at snakke med din veninde eller lærer om det, så skal i nok finde på noget sammen. Men det er vigtigt at du vasker dig, for ellers kan der ophobe sig mange bakterier i dit underliv, og det vil begynde at lugte, og du kan også risikere infektion og svamp. Men ellers som jeg sagde før, så stopper blødningen i vand, så den stopper også når du er i bad:) Ellers må du gå i bad med bikini på:)
Råd til 3)
Inden han flytter skole, skal du nok have sagt til ham hvad du føler, så han ved det og kan handle ud fra det. Hvis du spørger om i skal være kærester og han siger nej, er det jo faktisk ikke et særligt stort problem, for i kommer ikke til at se hinanden igen alligevel<3
Hvis han siger ja, må i prøve jer ad med et langdistanceforhold:)
Håber mine råd kan hjælpe dig<3
Knus

  • 2isbetterthan1, 13 år

Det med drengen fra din klasse.. jeg synes helt klart du skal fortælle det til ham, så du ikke fortryder det på den måde. Jeg tror, at hvis ikke du får det sagt vil du sidde og tænke den tanke hver eneste dag!
Med hensyn til det med tampon og badeland… Man bløder overhovedet ikke så meget, som man går rundt og tror. Derfor kan du vælge at tage noget i for en sikkerhedsskyld.

  • linna, 16 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få flere råd og hjælp til Kroppen

I løbet af puberteten begynder din krop at ændre sig meget. Du begynder blandt andet at vokse mere, svede mere og få hår nye steder på kroppen. Hvis du er en dreng, begynder du også at producere sæd, og din stemme går i overgang. Hvis du er en pige, begynder dine bryster at vokse, og du får din menstruation. Vi har samlet en række spørgsmål og svar på alt det, man ikke tør spørge om ved både pigekroppen og drengekroppen.

På siden kan du også teste din viden om kønsorganerne, lære noget nyt i vores videoer eller læse andre børns breve kroppen.

Du kan også deltage i afstemninger, prøve øvelser om selvværd og få gode råd til, hvordan du får et godt forhold til din krop.

Kender du privatsnak.dk?

privatsnak.dk kan du se film og læse om:

  • Hvad sker der, når man kommer i puberteten?
  • Hvad gør man, hvis man får bumser?
  • Hvordan kan man mærke, om man er forelsket?
  • Hvornår har man sex første gang?
  • Hvordan sætter man et kondom på?

… og mange andre spørgsmål.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat