Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

jeg skal på efterskole og jeg har en kæreste

Jeg ved ikke hvad jeg skal gøre,
når jeg skal til og starte på efterskole
når jeg har en kæresste.

Jeg vil bare ikke væk fra hende
så jeg har brug for hjælp

Dreng, 15 år
Svar fra andre

Børn

Hej, jeg synes du skal nyde dit efterskoleår helt ind til knoglerne, virkelig bare nyde det. Det er selvfølgelig svært når man har en kæreste,men hun er bare nødt til at forstå at efterskole er din nye skole og faktisk dit nye hjem hvor du bor i et år. Jeg synes godt I kan ses i nogle weekender og måske snakke sammen over nettet. Men det er svært, da du skal komme ind på alle, du skal helst ikke virke for optaget, altså af din kæreste da du jo skal lære nye mennesker at kende og bo med nye mennesker. Måske snakke når i kan, men der sker meget på en efterskole så måske har i mindre tid til det desværre men sådan er det.

  • Anonym, Pige, 16 år

Jeg havde det på samme måde, jeg skal også på efterskole nu her om 1 måned. Jeg havde en kæreste men jeg ville ikke have en kæreste på efterskole, så jeg slog op med ham, og det forstod han godt. Men jeg tænkte også at det ville være træls at gå på efterskole hvis man alligevel hellere ville hjem til sin kæreste. Men i kan jo også se om i kan få det til at fungere i weekenderne og med nettet.

  • Anonym, Pige, 15 år

Jeg er lige kommet hjem fra et år på efterskole.

Der var faktisk mange der havde kærester derhjemme, og de fik det til at virke.

Det vil blive svært at være væk fra hinanden, men jeg har lært fra dem på min efterskole, at det alligevel ikke er så slemt. I kan ringe og skrive til hinanden så meget som muligt. Der er mulighed for at tage hjem i weekender for at bruge tid med hende. Og de nogle – hvis ikke de fleste – tillader gæster. Så hun kan også komme og besøge dig.

Desuden sker der en masse ting på efterskole. Det står aldrig stille, så der er også meget tid, hvor du vil have så travlt med, hvad end der sker, til at have mulighed for at savne hende så meget.

Jeg synes, det ville være synd at slå op, bare fordi du tager væk i 10 måneder. I skal i det mindste prøve at få det til at fungere, før I begynder på den snak.

Jeg kan komme på 4 personer på min efterskole, der havde kærester hjemme – fra start. Og jeg hørte ikke om et eneste par som slog op.

Du bruger meget energi på at bekymre dig om noget som nok skal gå.

Held og lykke, og hav et godt år på efterskole. Det bliver et år, du aldrig vil glemme.

  • Ameline, Pige, 16 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få endnu flere gode råd om Forelskelse, kærlighed og kærestesorger

Kærlighed og forelskelse kan være det bedste, men hvis dit hjerte er blevet knust, kan det også gøre rigtig ondt!

Hvordan får man en kæreste? Er du forelsket? Ved du ikke, hvordan du flirter eller scorer dit crush? Er du blevet helt vild med din bedste ven?

Måske du er midt i et break up og har kærestesorger? Eller måske du gerne vil slå op med din kæreste – men hvordan gør man det?

Det kan også være, du er jaloux på din ven, fordi han scorede hende, du var vild med. Eller måske jalousien dukker op, hvis din kæreste er sammen med sine venner.

Her på siden kan du finde svar på spørgsmålene ved bl.a. at prøve scoreguiden, kysseskolen, se videoer eller få råd om kærestesorger og forelskelse.

Ramt af kæreste sorger? Få gode råd!

Det kan gøre så forbandet ondt at have kærestesorger! Her kan du få gode råd til, hvordan du bedst kommer igennem dine kærestesorger.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat