Brev

Angst og crush

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Man kan altid starte med små ord og gerninger. Smil til ham når i får øjenkontakt og søg øjenkontakt. Åben døren for ham så han ikke er i tvivl om at det er ham du åbner den for. Du behøver ikke sige noget for at vise at du gerne vil give ham personlig opmærksomhed. Derefter kan du begynde at sige små ting. Fx godmorgen eller hej hej. Gør det hver dag og man kan hurtigt mærke at du tænker på ham.

Du kan også spørge om hjælp til en opgave eller spørge hvad for en sang han lytter til. Man behøver ikke starte en lang samtale. Men det er nok til at stable en slags forbindelse. Hvis du spørger ham om ting eller siger ting til ham som du måske ikke siger til alle kan han sikkert mærke at du gider ham og at du er tryg ved ham. Husk at kigge efter om ham gengælder tingene og måske begynder at flirte.

Kan ikke give dig flere råd da jeg selv har samme problemer og ikke har megen erfaring haha. Held og lykke <3

  • anonym, Pige, 15 år

Hej pige! Jeg har det lidt på samme måde, men samtidig ikke helt. Jeg er selv meget stille, og er meget indadvendt. Jeg har ikke angst, men jeg er stadig bange for at tale, og kan gå en hel dag uden at sige noget, nøjagtig ligesom dig. Jeg har ikke et crush, og jeg har aldrig haft et. Til gengæld tror jeg alligevel jeg har nogle ideer til hvad du kan gøre:
Hvis du nogensinde skal arbejde i gruppe med ham til et skoleprojekt eller lign. Kunne du jo gå ud af din komfort zone, og starte en lille small talk. Jeg ved godt det er skræmmende, men det er en god måde at overkomme usikkerhederne på. Jeg gør det selv, selvom det er svært. Du behøver ikke snakke om noget vildt og voldsomt. Her har du nogle ideer til hvad du kunne spørge om, da jeg ved det kan være svært at vide hvad man skal snakke om:
“Hvad går du til i fritiden?”
“Hvad skal du lave i weekenden?”
“Hvad for noget musik lytter du til her for tiden?”
Jeg ved godt det er svært, for jeg har også selv svært ved det. Det kan tage meget af mig at stille de her spørgsmål, men jo mere man prøver, jo mere naturligt bliver det og jo mere tilpas vil man føle sig. Så kan du lære ham at kende og måske føle dig mere komfortable i hans selskab med tiden.
Jeg håber det kunne hjælpe❤️

  • Personen uden personlighed, Pige, 17 år

Hej.
Jeg kan godt se det kan værer rigtig svært for dig. Jeg har slev kæmpet med angst en del, og jeg ved hvor svært det kan værer. Jeg havde det nemmere med at skrive ting ned på papir, det var sådan jeg kommunikerede med mine lærer fx. hvis jeg ikke kunne finde ud af opgaven eller vi skulle have fremlæggelse, så hjalp det bare min lærere til at forstå det, og at det ikke var fordi jeg ikke gad, men fordi jeg ikke kunne. Måske du kunne gører det med dit crush.

Jeg tænker du kan skrive noget i stil med.

“Hej (personens navn)
Jeg ved godt det lyder lidt mærkeligt men jeg kan virkelig godt lide dig, jeg ved ikke om du også kan lide mig. Jeg vil meget gerne have snakket med dig ansigt til ansigt, men jeg kæmper rigtigt meget med angst. Og jeg har det ret svært ved at snakke med andre mennesker. Men jeg kan rigtig godt lide dig, og ved ikke om du kan lide mig.
Hilsen (dit navn)”

Ved ikke om du kan bruge det, men jeg tænker i hvertfald det vil være en god ide at komonikere med ham, du behøver ikke snakke, altså der findes så mange måder. Det kan også værer du måske har hans nummer eller snap. Så kunne du måske ringe til ham, hvis du har det okay med at snakke med folk gennem en telefon. Det ved jeg nogen har det nemmere ved.

Jeg holder med dig. Jeg er sikker på du godt kan og du skal bare sige “f*ck dig lorte angst du skal ikke styre mit liv!”

Alt det bedste til dig i din fremtid. Og rigtig god påske.

Hilsen pige 14 år.

  • Pige 14 år, Pige, 14 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få endnu flere gode råd om Forelskelse, kærlighed og kærestesorger

Kærlighed og forelskelse kan være det bedste, men hvis dit hjerte er blevet knust, kan det også gøre rigtig ondt!

Hvordan får man en kæreste? Er du forelsket? Ved du ikke, hvordan du flirter eller scorer dit crush? Er du blevet helt vild med din bedste ven?

Måske du er midt i et break up og har kærestesorger? Eller måske du gerne vil slå op med din kæreste – men hvordan gør man det?

Det kan også være, du er jaloux på din ven, fordi han scorede hende, du var vild med. Eller måske jalousien dukker op, hvis din kæreste er sammen med sine venner.

Her på siden kan du finde svar på spørgsmålene ved bl.a. at prøve scoreguiden, kysseskolen, se videoer eller få råd om kærestesorger og forelskelse.

Ramt af kæreste sorger? Få gode råd!

Det kan gøre så forbandet ondt at have kærestesorger! Her kan du få gode råd til, hvordan du bedst kommer igennem dine kærestesorger.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat