Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Ikke venner mere.

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Hej pige på 15 jeg er 16 har selv prøvet det jeg fik hjælp af en skoleshyskolog
Det der hjalp mig det var og prøve og
La være med og tinke på det og prøve og finde en ny kæreste jeg har fundet en ny kæreste nu og min ex kæreste slog op med min ex veninde og nu vil min ex kæreste være kærester igen og er jaloux på mig og min kæreste så det hjælper

  • Swag Girl om 16, 16 år

hej pige på 15.
det er ikke en god ting der er sket her kan jeg høre.
min bedste veninde over 11 år, har haft en kæreste de sidste 6 måneder og de har lige slået op. jeg er helt vild med den dreng, men jeg holder mig fra ham fordi jeg ved at det kan ødelægge forholdet med min bedste veninde. så jeg synes ikke at hun er særligt sød, din veninde. men jeg synes personligt at du skal snakke med hende stille og roligt. måske på en café eller noget hvor i kan få jer en kaffe sammen. hvis hun ikke lytter til dig så sig til hende at du ikke synes at hun lytter, så hun kan forstå det mere. og prøv også at sig det til ham drengen, og så kan han måske også forstå det.
håber det kan hjælpe 🙂 <3

  • fia101, 14 år

hej pige på 15.
Jeg forstår hvorfor du ikke gider hende længere… Jeg ville have det på samme måde! Men hun har været din veninde i lang tid, så jeg syntes ikke at du skal tage forhastede beslutninger, som du kunne fortryde senere. Fordi at jeg er en ret genert , er det svært for mig at skælde min veninde ud, når jeg syntes at hun er virkelig irriterende. Men både mig og min veninde ved at jeg holder en masse ting tilbage, og en eller anden dag begynder jeg at blive virkelig sur, og ender med at sige alle problemer, på en gang. Normalt ender vi begge to med at græde vores øjne ud, men det hjælper. Jeg vil nu hellere have at jeg kunne skælde hende ud inden at vi begynder at græde, men jeg kan ikke. Det lyder som om det ville være nemmere for dig at fortælle det, end det er for mig.
Jeg syntes du skulle tage hjem til hende på et tidspunkt og bede hende om at sætte sig ned, og lytte en gang for alle. Husk dog at hun også har et problem, for, for det meste føler ens veninder skyld når de gør sådan noget.
Hvis hun har følelser for din eks, så har hun følelser for ham, og hvis hun slår op med ham, så bliver de begge kede af det. Mit bedste råd er at snakke med hende, og få det klaret problemet. når hun ser hvor slemt du har det, kan du også udnytte det, og få hende til at købe dig chokolade ((: og bag efter kan du gå rundt og se på drenge, sammen med dine andre veninder, og grine af din veninde over at hun ikke kan komme med. hah. ;D <33
håber det hjælper, og der kommer noget godt ud af det her. <33

  • mig ((:, 15 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Venner er noget af det allerbedste! Men hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Hvis I er kommet op og skændes og der er drama, så kan det gøre en rigtig ked af det. Hvordan løser man så konflikten og bliver venner igen?

Måske har du en ven, som går igennem en svær periode? Fx oplever skilsmisse, sygdom i familien eller kærestesorger. Hvordan kan man så hjælpe sin ven bedst muligt?

Nogen gange kan kærlighed også påvirke venskaber. Hvad hvis man bliver forelsket i sin bedste ven? Skal man sige det eller håbe det går over? Og hvad hvis dig og din ven har det samme crush? Eller hvis du kommer til at kysse med din vens kæreste?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Bekymret for din ven? Få flere råd til, hvordan du kan hjælpe

Har din ven fortalt dig, at der er noget, han eller hun synes er svært? Har du lagt mærke til, at din ven opfører sig anderledes end normalt? Eller er der noget helt tredje, der gør, at du bekymrer dig?

Der er mange forskellige måder at vise på, at man er ked af det. Nogle er ikke bange for at fortælle det. Mens andre holder det hemmeligt.

At gå rundt med nogle svære tanker skal ikke skjules. Men nogle gange kan det være svært at få sagt højt og gjort noget ved.

Det er derfor rigtig rart med gode venner. Venner kan hjælpe os, når vi er kede af det og få os i godt humør igen. Men husk på at når man er barn, er det aldrig dit ansvar at sørge for, din ven bliver glad igen. Det er de voksne, der skal træde til.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat