Brev

Hvorfor nu dette?

Hej jeg er en 13 pige.

Jeg har den har pige ven som jeg har haft i et stykke tid….

Og jeg er blivet lidt vild med hende…

I går sagde jeg det til hende

og hun sagde hun også kunne lide mig

Men hun har en kæreste og vi ved ikke hvad vi skal gøre..

Hun vil godt være sammen med mig

men hun vil ikke gøre ham hun er sammen med ked af…..

Plz hjælp os

Pige, 13 år
Svar fra andre

Børn

Først skal I måske begge to mærke godt efter om I har de samme følelser overfor hinanden. Lav fx en soveaftale hvor I får det snakket godt igennem og så kan I også samtidig mærke efter om der er seksuel tiltrækning. Er der det er der nok ikke andet for end at din veninde er nød til og bryde med hendes kæreste. Det er trist han bliver ked af det men der er nok ikke andet at gøre. Hun behøver ikke nødvendigvis fortælle hvorfor hun gør det, det kan der måske også komme drama ud af og måske I vil holde jeres forhold hemmeligt en tid endnu. Hun kan måske sige at hun synes hun er for ung til at binde sig eller sådan noget, men at de kan være gode venner. Håber du kan bruge mine råd.

  • Elsker at hjælpe, Pige, 16 år

Først syntes jeg at skal snakke mere om jeres følelser for hinanden end bare “jeg kan lide dig”, “jeg kan også lide dig”. Tænk det rigtig godt igennem. Hvordan ville jeres drømme forhold være. Ville i være kærester, gift, bedste venner osv.
Når i så er 110% sikre på at i elsker hinanden og har lyst til at være kærester, så skal i sige det til kæresten med det samme. Han fortjener at vide det. Fortæl ham det lige ud. “Jeg er glad for al den tid vi har været sammen og jeg elsker dig højt, men jeg er forelsket i en anden”. Hjælp ham med at forstå hvad i føler. Husk også at respektere hans følelser.

Så burde i nok beholde ham som ven hvis han har lyst, det syntes jeg han har lov til. Respekter og snak om alles følelser og find ud af den bedste løsning sammen, for i er alle indvolveret

<3 fra Lynx

  • Lynx, Demigirl, 16 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få endnu flere gode råd om Forelskelse, kærlighed og kærestesorger

Kærlighed og forelskelse kan være det bedste, men hvis dit hjerte er blevet knust, kan det også gøre rigtig ondt!

Hvordan får man en kæreste? Er du forelsket (måske for første gang)? Ved du ikke, hvordan du flirter eller score dit crush? Er du blevet helt vild med din bedste ven og ved du ikke, hvordan du får det sagt uden at ødelægge venskabet? Er du i tvivl, om du er rigtig forelsket eller om dit crush er vild med dig? Og hvad betyder det, når din flirt sender hjerte emojis eller når han ikke svare på snap?

Måske du er midt i et break up og har kærestesorger og tænker over, hvorfor det gør så ondt? Hvor lang tid det varer og hvordan du kommer videre? Eller måske du gerne vil slå op med din kæreste – men hvordan gør man det, på en sød måde?

Det kan også være, du er jaloux på din ven, fordi han scorede hende, du var vild med. Eller måske jalousien dukker op, hvis din kæreste hellere vil ses med andre end dig. Og hvordan taler man så, om sine følelser?

Her på siden kan du finde svar på spørgsmålene ved at prøve scoreguiden, kysseskolen, se videoer, læse andre børns breve, få råd om kærestesorger og forelskelse, eller ved at stemme og give din mening om fx aldersforskel mellem kærester.

Kærlighed Andre der hjælper

Privatsnak

Rådgivning og viden om krop, pubertet, følelser, sex og forelskelse (10-15 år)
Læs mere

Sexlinien

Rådgivning og information om krop, seksualitet, sex, grænser og køn (15-25 år)
Læs mere
Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat