Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Holder gymnasiekærester?

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Det er svært at rådgive her for det er jo helt individuelt. Men du må godt få at vide hvad jeg synes. Jeg går i 1. g bl.a. med to “kæreste-kedelige” piger. De er sjældent med til noget og personligt synes jeg de snyder sig selv lidt. Jeg synes det er dejligt at være fri når man gå på gym. Man kan flirte til højre og venstre, gå hjem med hvem man vil efter en fest, dreng eller pige – alt er muligt. Jeg tror man måske snyder sig selv lidt ved at hænge på en kæreste de tre sjoveste år af ens liv. Og hvor mange skoleforelskelser holder alligevel evigt? Bare min mening.

  • 1 g'er, Pige, 16 år

Jeg har været sammen med min kæreste siden 7. klasse (vi er lige gamle, faktisk var vi også lidt “kærester” i børnehaven) og jeg følte mig overhovedet ikke på noget tidspunkt begrænset af det i min gymnasietid. Jeg tror såmænd jeg har lavet lige så “vilde” ting, som mange af mine venner. Det vil min skadestuejournal sikkert bekræfte…

Jeg kyssede og flirtede derfor ikke med alle mulige til fester, men jeg følte heller intet behov for det. Tværtimod gav det mig en eller anden “ro”, at jeg havde – og har – min kæreste. Jeg kan ikke mindes, at jeg har fået at vide, at jeg var “kærestekedelig”. Så jeg vil bestemt sige, at min gymnasietid også var de tre bedste år af mit liv, selv om jeg havde en fast kæreste hele tiden. Min kæreste vil sige det samme.

Jeg kan ikke svare på, om det holder mellem dig og din kæreste. Det kan I sådan set kun selv svare på med tiden. Men du kan jo prøve på en eller anden måde at få snakket med din kæreste om dine bekymringer. Måske han i virkeligheden også gør sig nogle tanker om det?

Om skoleforelskelser holder evigt eller ej, som pigen på 16 skriver, kommer vel fuldstændig an på, hvem man er. Min skoleforelskelse har holdt indtil videre og jeg kunne slet ikke forestille mig, at den ikke skulle holde. Mine forældre har også været sammen siden deres tid i folkeskolen. (Eller realskolen, som det hed dengang. Mine forældre er halvgamle, jeg er lidt af en efternøler, skal jeg sige jer.)

  • Mads, Dreng, 23 år

Åh ja, det er ikke et let spørgsmål at svare på. Der er kæmpe forskel på hvorvidt man foretrækker en gymnasietid uden kæreste eller ej, så det er noget nært umuligt at give et generelt svar. Jeg kender flere, som har haft den samme kæreste siden 1.g, og de er på ingen måde gået glip af noget. Andre har flirtet til højre og venstre og kysset med mange forskellige til alle festerne – jeg går ud fra det er dem du tænker på, når du skriver ‘det vilde ungdomsliv’. Mig bekendt er den ene gruppe ikke lykkeligere end den anden, ligesom der heller ikke findes en rigtig måde at gå i gymnasiet på. Det er korrekt, at mange forhold måske ikke overlever gymnasiet, men det skyldes altså ikke, at den ene part synes det er træls at være kærestekedelig. Det er bare nogle år, hvor man udvikler sig enormt meget, og i den udvikling kan man risikere at vokse fra hinanden.
Selv har jeg ikke haft en kæreste i løbet af gymnasiet (eller før det for den sags skyld). Det er der ikke en særlig grund til, jeg har bare ikke mødt en, som jeg havde lyst til at gå ud med. Jeg har heller aldrig været meget for at flirte med gud og hver mand eller kysse hver eneste fulde fyr på floor – til gengæld har jeg haft en del flere sexpartnere end de fleste fra min klasse. Betyder det jeg har haft en federe eller vildere gymnasietid end så mange andre? Ikke nødvendigvis, jeg har bare gjort hvad jeg havde lyst til, og det tænker jeg er et meget godt råd. Om det så indebærer en kæreste eller ej, det er umuligt at sige<3

  • 3g'er, Pige, 19 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få endnu flere gode råd om Forelskelse, kærlighed og kærestesorger

Kærlighed og forelskelse kan være det bedste, men hvis dit hjerte er blevet knust, kan det også gøre rigtig ondt!

Hvordan får man en kæreste? Er du forelsket? Ved du ikke, hvordan du flirter eller scorer dit crush? Er du blevet helt vild med din bedste ven?

Måske du er midt i et break up og har kærestesorger? Eller måske du gerne vil slå op med din kæreste – men hvordan gør man det?

Det kan også være, du er jaloux på din ven, fordi han scorede hende, du var vild med. Eller måske jalousien dukker op, hvis din kæreste er sammen med sine venner.

Her på siden kan du finde svar på spørgsmålene ved bl.a. at prøve scoreguiden, kysseskolen, se videoer eller få råd om kærestesorger og forelskelse.

Ramt af kæreste sorger? Få gode råd!

Det kan gøre så forbandet ondt at have kærestesorger! Her kan du få gode råd til, hvordan du bedst kommer igennem dine kærestesorger.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat