Brev

Forelskselse

Hej.
Jeg er en pige på 13 der har chruset på denne her dreng i et år nu.

Det var meningen at jeg ville sige det til ham men da vores skolefest er aflyst på grund af Corona virus.

Nu ved jeg ikke hvornår jeg skal sige det til ham da han altid er sammen med hans venner.

Har heller ikke lyst til at gøre det over telefonen da jeg syntes det er for “barnligt”

Hjælp!

Pige, 13 år
Svar fra andre

Børn

Prøv at lade han kende mere til dig, og måske gå op til ham og hans venner og spøge lidt om hvordan det fx har det med at jeres fest blev aflyst eller sådan noget, senere hen måske bare tale lidt til ham og prøve at blive bedere venner med ham måske prøv at finde ud af hans interesser og ikke glem at lad ham vide noget om dig. Aldrig være skræmt til at fortælle noget om til ham, vis du nu fx har en dårlig dag, så lad ham vide det og så bil han måske tale lidt mere til dig, det er i min verden en måde at blive bedere venner på så det er i kommer til ak kende hindanden bereder også kan det være at han stiller og roligt begynder at kune lide dig også

  • De kalder mig boble, Pige, 12 år

Hej. Jeg synes at du skulle prøve at sende ham streak på Snapchat (hvis altså du har det og du har ham derpå) og så er det en rigtig god ide når i har nogle streaks så prøv at skriv til ham hvad han laver og chat lidt med ham. På den måde vil du få et bedre forhold til ham så når du igen kommer i skole kan fortælle hvad du føler for ham. Håber du kunne bruge mit svar:)

  • Anonym, Pige, 13 år

Hejsa. Det er svært med store følelser, men jeg synes at det er den helt rigtige beslutning at sige til ham at du kan lide ham. Tænk på hvis folk selv kom og sagde til dig “hey jeg har været vild med dig i noget tid, jeg ville bare lige sige det til dig, har du det på samme måde”. Det ville du jo blive glad for at få og vide, det er jo rart at vide at folk kan lide en. Så det er det helt rigtigt at fortælle ham det. øv at covid-19 lige kom i vejen for din plan om at fortælle ham det. Men så kan du fortælle ham det efter corona tiden. Du kan tale med ham efter skolen, mødes med ham, eller bare sige det til ham. Hvis han ikke har det på samme måde, så husk at du fortjener en der vil være god ved dig, og også er vild med dig. Det gør nok ondt hvis han ikke har det på samme måde, men det kommer du til at komme dig over. Der er jo også chanchen for at han bliver vild med dig på et andet tidspunkt. Du kan prøve at fornemme hvis der er en gnist mellem jer. Fortæl ham det, det er det bedste du kan gøre, og det er ikke spor pinligt at sige det. Det er modent. Held og lykke

  • Håber jeg kan hjælpe, Pige, 15 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få endnu flere gode råd om Forelskelse, kærlighed og kærestesorger

Kærlighed og forelskelse kan være det bedste, men hvis dit hjerte er blevet knust, kan det også gøre rigtig ondt!

Hvordan får man en kæreste? Er du forelsket (måske for første gang)? Ved du ikke, hvordan du flirter eller score dit crush? Er du blevet helt vild med din bedste ven og ved du ikke, hvordan du får det sagt uden at ødelægge venskabet? Er du i tvivl, om du er rigtig forelsket eller om dit crush er vild med dig? Og hvad betyder det, når din flirt sender hjerte emojis eller når han ikke svare på snap?

Måske du er midt i et break up og har kærestesorger og tænker over, hvorfor det gør så ondt? Hvor lang tid det varer og hvordan du kommer videre? Eller måske du gerne vil slå op med din kæreste – men hvordan gør man det, på en sød måde?
Det kan også være, du er jaloux på din ven, fordi han scorede hende, du var vild med. Eller måske jalousien dukker op, hvis din kæreste hellere vil ses med andre end dig. Og hvordan taler man så, om sine følelser?

Her på siden kan du finde svar på spørgsmålene ved at prøve scoreguiden, kysseskolen, se videoer, læse andre børns breve, få råd om kærestesorger og forelskelse, eller ved at stemme og give din mening om fx aldersforskel mellem kærester.

Kærlighed Andre der hjælper

Privatsnak

Stil spørgsmål om om kroppen, pubertet, følelser, forelskelse, kærester, sex og prævention.

Læs mere

Sexlinien

Rådgivning til unge ml 15-25 år om seksuelle spørgsmål og problemer, prævention, sexsygdomme, graviditet, nødprævention, abort m.m.

Læs mere

Voldsom Kærlighed

Voldsom Kærlighed er for dig mellem 16-24 år, som har brug for hjælp til at bearbejde dine oplevelser og leve et ungdomsliv uden kærestevold. Er det ikke dig, men én du kender, der er udsat for kærestevold, så kan du også få hjælp til at hjælpe den, du kender. Mange unge synes, at det kan være […]
Læs mere
Chat
Chat