Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Følelser for bedste ven

Hej BørneTelefonen

Jeg er en pige på 14 år,

og her det sidste års tid er jeg begyndt at få følelser for min bedste ven. (også pige)

Jeg har for det meste bare prøvet at gemme det væk,

fordi jeg ikke vil ødelægge vores venskab.

Hvad skal jeg gøre?

Pige, 14 år
Svar fra andre

Børn

Hejsa
Jeg synes godt nok det lyder hårdt lige pludselig at få følelser for ens veninde og ikek mindst at holde det hemmeligt i så lang tid.
Måske skal du overveje det så som du selv nævner, at det ikke kommer til at ødelægge noget i mellem jer.
Har hun mon nogensinde snakket om, og til dig på en flirtende måde eller nævnt at hun før har haft følelser for det samme køn? kunne hun have det på samme måde med dig?

Jeg synes faktisk ikke at du bare skal gemme det væk, men i stedet tænke dig om, og bestemme dig for om du er så vild med hende at du ikke længere kan se jer som veninder, eller om du bare synes hun er smuk og tiltrækkende.
Ved hun mon at du også er til piger?
Følg dit hjerte og lyt til hende. Om hun har nogen i tankerne og vis hende respekt og sørg for at tænke på jeres fremtid sammen, og se hvordan du ser den.

  • Anonym, Pige, 14 år

Hey.
Du skal ikke gemme dig! Det er helt ok at kunne lide nogle fra samme køn.

Du kan jo spørge hende om hun har et crush.

Du kan sige: jeg kan faktisk godt lide dig men vil beholde vores venskab.

En rigtig god veninde vil forstå det!💖

Held og lykke🍀

  • Anonym, Pige, 13 år

Jeg synes du skal nærme dig en snak med hende på en forsigtig måde. Det gjorde jeg selv da fandt ud af jeg havde et crush på en veninde. Jeg valgte en film vi skulle se hvor der er noget med to piger der bliver forelsket i hinanden. Så startede jeg en snak med hende ud fra det for at se om det var noget hun overhodet ku relatere til. Det var det heldigvis og så sagde jeg at det ku jeg også. Så fik jeg det ind på måske at få føleser for en veninde og sagde hun så at det ku hun måske godt. Så vidste jeg det og lod det så ligge i første omgang. Men senre begyndte jeg så at flirte med hende for nu vidste jeg jo at hun ikke var fremmed for det. Og en uge efter havde vi kysset første gang! Så jeg synes du skal snakke ud fra en film eller bog eller noget så det ikke bliver personligt i første omgang. Og så find ud af om hun kan li piger eller er homofob eller hvad. Så kan du droppe det eller gå videre. Held og lykke!

  • Michelle, Pige, 15 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få endnu flere gode råd om Forelskelse, kærlighed og kærestesorger

Kærlighed og forelskelse kan være det bedste, men hvis dit hjerte er blevet knust, kan det også gøre rigtig ondt!

Hvordan får man en kæreste? Er du forelsket? Ved du ikke, hvordan du flirter eller scorer dit crush? Er du blevet helt vild med din bedste ven?

Måske du er midt i et break up og har kærestesorger? Eller måske du gerne vil slå op med din kæreste – men hvordan gør man det?

Det kan også være, du er jaloux på din ven, fordi han scorede hende, du var vild med. Eller måske jalousien dukker op, hvis din kæreste er sammen med sine venner.

Her på siden kan du finde svar på spørgsmålene ved bl.a. at prøve scoreguiden, kysseskolen, se videoer eller få råd om kærestesorger og forelskelse.

Ramt af kæreste sorger? Få gode råd!

Det kan gøre så forbandet ondt at have kærestesorger! Her kan du få gode råd til, hvordan du bedst kommer igennem dine kærestesorger.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat