Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Er han for gammel til mig?

Hej

Jeg er en pige på 13,

jeg synes den her dreng er sød

men problemet er at han er 16,

vi fylder begge år til efteråret hvor han så blir 17

men jeg bliver 14,

så er han for gammel til mig?

Hvad vil mine forældre tænke?

Hvad skal jeg gøre?

Pige, 13 år
Svar fra andre

Børn

Hej søde,

Jeg kan se de andre svar her, og jeg ved ikke hvor meget det har hjulpet, så derfor vil jeg gerne give dig min mening. Der er en del forskel på 13 år og 16 år. Selvom det ikke virker af meget, så er der rigtig meget forskel både mentalt og i begge jeres udvikling. Når man er 13 år, er det let at blive snoet rundt om en ældres lillefinger, og det er let at blive udnyttet, på grund af ens nysgerrighed. Det er derfor meget svært at have et forhold, med den specifikke aldersforskel. Evnen til at sige fra, er meget udfordrende i en alder som din, og du kan let blive manipuleret til noget du ikke vil deltage i. Nu ved jeg selvfølgelig ikke, hvor stor din evne er til det, og derfor vil jeg råde dig til at tænke dig godt om. For er i seksuelt aktive, kan det nemt gå hen at blive strafbart for ham, så længe du er under 15. Min bekymring hælder størst ved din evne til at passe på dig selv, og din evne til at styre dine grænser. Det er selvfølgelig forskelligt fra forældre til forældre, derfor kan jeg ikke svare dig på deres reaktion. Men tænk dig meget godt om, og overvej hvilke intentioner han har, før du begynder at konstatere noget som helst, for din egen krops og grænsers skyld. Håber jeg kunne hjælpe, held og lykke❤️

Kh en lytter

  • En lytter, Pige, 14 år

Hej søde,
Jeg skal prøve at svare på dit spørgsmål.
Jeg var mellem 12 og 13 år, da jeg mødte den hver dreng. Det var sommerferie, han var omkring de 16 – 17 år, og vi blev omgående forelsket i hinanden, og han var mit første kys. Vi ville så gerne være kærester. Men afstanden gjorde det umuligt, da han boede MEGET langt væk. Desuden var jeg ikke klar, vi holdt de næste par år kontakten, hvor han hørte om at jeg havde været sammen med andre. Men inderst inde forsvandt min forelskelse i ham aldrig.

Da jeg var omkring de 16 sagde jeg til ham, at hvis vi skal være kærester, skulle han flytte tæt nok på mig . Lidt over 1 år senere overraskede han mig med at han var flyttet, og boede ikke så langt fra hvor jeg boede.
Vi blev kærester, flyttede samme, 3 år senere giftede vi os, godt 1 år senere fik vi en datter, i dag er vi en familie på 3, vores datter er 1 år, og han er det bedste som er sket for mig i livet, sammen med min datter.

Min pointe er at for mig handlede det aldrig om han var ældre. Det handlede om afstand, og at jeg ikke var klar. Stod jeg i din situation, ville jeg mærke efter i mig selv. Er du klar? Jeg fortryder ikke jeg ventede, allerede den gang, var jeg af den holdning, at hvis han elskede mig, ville han vente på mig, og det gjorde han. Heldigt nok for han, elskede jeg ham også da jeg blev ældre. Hvis det meningen i skal være kærester, skal skæbnen nok fører jer samme.

Når du fylder 15 er aldersforskellen mindre, end når du fylder 14. Overvej det godt og grundigt. Mærk efter i dig selv.

Held og lykke søde ❤️

  • A, Pige, 22 år

Synes ikke at alderen skal stoppe det. Min kæreste er 2.5 år yngre end mig og det skammer jeg mig ikke over. Hvis nu han fx var 18 ville jeg synes han var for gammel. Men 3 år er altså ikke meget stor aldersforskel. Så hvis han er den rette vil jeg bare sige go for it❤️

  • Lucas, Dreng, 15 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få endnu flere gode råd om Forelskelse, kærlighed og kærestesorger

Kærlighed og forelskelse kan være det bedste, men hvis dit hjerte er blevet knust, kan det også gøre rigtig ondt!

Hvordan får man en kæreste? Er du forelsket? Ved du ikke, hvordan du flirter eller scorer dit crush? Er du blevet helt vild med din bedste ven?

Måske du er midt i et break up og har kærestesorger? Eller måske du gerne vil slå op med din kæreste – men hvordan gør man det?

Det kan også være, du er jaloux på din ven, fordi han scorede hende, du var vild med. Eller måske jalousien dukker op, hvis din kæreste er sammen med sine venner.

Her på siden kan du finde svar på spørgsmålene ved bl.a. at prøve scoreguiden, kysseskolen, se videoer eller få råd om kærestesorger og forelskelse.

Ramt af kæreste sorger? Få gode råd!

Det kan gøre så forbandet ondt at have kærestesorger! Her kan du få gode råd til, hvordan du bedst kommer igennem dine kærestesorger.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat