Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Er det underligt

Hej jeg er en fyr på 18

Jeg er fornyeligt blevet kærester med en pige

der lige er fyldt 15,

men er i tvivl om aldersforskellen er okay.

Dreng, 18 år
Svar fra andre

Børn

Hvorvidt noget er “underligt” er jo et subjektivt spørgsmål, så nogle vil fortælle dig det er, men andre synes det er fint.
Mange plejer at bruge den tommelfingerregel som er at du tager det halve af din alder og så ligger 7,5 (eller 7) til og så har du alderen på den yngste du kan være sammen med uden det er mærkeligt. (Gælder hvis man er over 15)
Den vil sige at det er en for stor aldersforskel, så der er nok en del som vil se lidt skidt til det.
Jeg tror også at en stor grund til at mange vil se forkert på det, er fordi der er en underliggende frygt for at hun ikke er i forholdet helt frivilligt, og evt. er blevet tvunget/manipuleret til at være i forholdet. Det kan ingen dog vide med sikkerhed udover dig selv. Hvis det er tilfældet, så bliver det pludseligt forkert i alles øjne så det er meget vigtigt at du er opmærksom på at du på ingen måde for hende til at gøre noget hun ikke selv ville gøre hvis det ikke var for dig.
Jeg vil sige at det også gælder grænser, skal hun prøve noget grænseoverskridende med dig, så bør det være 100% hendes initiativ og ikke engang noget du har forslået, da det alene kan være intimiderende nok, pga. aldersforskellen, til at få hende til at gøre det selvom hun reelt ikke vel.
Men kan du sikre at det er 100% frivilligt, så er det ikke underligt.

  • PH7, Dreng, 20 år

Min kæreste er også tre år ældre end mig og jeg var også 15, da vi begyndte at komme sammen. Vi har aldrig tænkt over, at aldersforskellen skulle være for stor og der er heller ingen omkring os, der har sagt noget som helst om det.
Og så lige en kommentar til det, pigen på 17 skriver: Jeg er sådan set enig, men jeg vil bare sige, at jeg aldrig har følt mig presset til noget. Faktisk var jeg nok klar til det før han var, men det kom nu helt af sig selv…😉
Hun er sikkert et sød pige og du er sikkert en sød dreng, så hvis I har lyst til at være kærester så er det bare det I skal gøre😊

  • Laura, Pige, 20 år

Hej fyr!

Nej, det er ikke forkert. Love is love – uanset alder.

Vi nærmer os grænsen, men den er ikke overskredet, hvis du spørger mig.

Men hvis i føler jer glade, synes jeg helt sikkert i er rigtige for hinanden, selvom der er nogle år imellem jer. Men husk nu også det, når du er hendes kæreste, så du ikke presser hende i situationer hun ikke er klar til / gammel nok til, og som SOLEN# siger, bliver frustreret over hendes måde at være på – da hun jo højst sandsynligt er mere umoden end du selv er; igen, på grund af jeres alder.

Men i bund og grund er der ikke noget galt i det, hvis i respekterer hinanden(s grænser) og er glade i forholdet!

Held og lykke med livet!

Dbh
Ok, 17 år

  • ok, Dreng, 17 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få endnu flere gode råd om Forelskelse, kærlighed og kærestesorger

Kærlighed og forelskelse kan være det bedste, men hvis dit hjerte er blevet knust, kan det også gøre rigtig ondt!

Hvordan får man en kæreste? Er du forelsket? Ved du ikke, hvordan du flirter eller scorer dit crush? Er du blevet helt vild med din bedste ven?

Måske du er midt i et break up og har kærestesorger? Eller måske du gerne vil slå op med din kæreste – men hvordan gør man det?

Det kan også være, du er jaloux på din ven, fordi han scorede hende, du var vild med. Eller måske jalousien dukker op, hvis din kæreste er sammen med sine venner.

Her på siden kan du finde svar på spørgsmålene ved bl.a. at prøve scoreguiden, kysseskolen, se videoer eller få råd om kærestesorger og forelskelse.

Ramt af kæreste sorger? Få gode råd!

Det kan gøre så forbandet ondt at have kærestesorger! Her kan du få gode råd til, hvordan du bedst kommer igennem dine kærestesorger.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat